Νίκας για απορροφητικότητα κονδυλίων, πυρηνελαιουργεία και ενημέρωση ΜΜΕ (+vid)

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019 17:59
ΦΩΤΟ: ALEX*F IMAGES.

Στο περιθώριο της ενδιαφέρουσας σύσκεψης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με τον Διευθυντή επί τιμή Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Κρεμλή για θέματα αειφόρου ανάπτυξης, ο κ. Νίκας, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, τοποθετήθηκε για θέματα όπως η απορροφητικότητα κονδυλίων και το σημαντικό ζήτημα των Πυρηνουργείων, ενώ αναφέρθηκε και στον τρόπο που θα γίνεται η ενημέρωση των ΜΜΕ.

«Δραματική η κατάσταση απορροφητικότητας κονδυλίων…»Αρχικά, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου προέτρεψε τους πολίτες να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για να ενημερωθούν για τα στοιχεία που κοινοποίησαν οι υπηρεσίες της, ώστε να διαπιστώσουν το μέγεθος της δραματικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η Περιφέρεια. Ο κ. Νίκας πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη εικόνα δεν δίνει κανένα δικαίωμα εφησυχασμού και εγγυήθηκε ότι θα γίνει κάθε προσπάθεια, προκειμένου να μην χαθούν αναπορρόφητα χρήματα της τάξεως περίπου των 400 εκατ. ευρώ, μέσω ολοκληρωμένων μελετών.

«Προτεραιότητα δίνεται στην ανθρώπινη Υγεία…»

Ο κ. Νίκας στη συνέχεια ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Τύπου για την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα το πρωί της Τρίτης 17/09 από υπηρεσιακούς παράγοντες από την Τρίπολη και την Καλαμάτα, με τη συμμετοχή των Αντιπεριφερειαρχών Αργολίδας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, με βασικό θέμα συζήτησης τα πυρηνελαιουργεία και τη δυσλειτουργία τους.

Ο κ. Νίκας τόνισε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα «συνδέεται με όλες τις κακοδαιμονίες, τις αντιφάσεις του κράτους και των γραφειοκρατικών μηχανισμών» και πρόσθεσε ότι εμπλέκονται διάφορες υπηρεσίες από την Περιφέρεια και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, με αποτέλεσμα τα γνωστά έντονα προβλήματα σε Μεσσηνία, Αργολίδα και Λακωνία.

Ο περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι για την Περιφέρεια Πελοποννήσου προτεραιότητα δίνεται στην ανθρώπινη ζωή και υγεία, ενώ παράλληλα τόνισε ότι η Περιφέρεια θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν στο μέτρο των αρμοδιοτήτων της, ώστε να ελεγχθεί μια κατάσταση που έχει ξεφύγει σε κάποιες περιπτώσεις. Σημείωσε επίσης ότι θα ενισχυθεί ο περιβαλλοντικός έλεγχος και θα προωθηθούν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες, προκειμένου να υπάρξει μια συμμόρφωση, διασφαλίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων των γύρω περιοχών. Επίσης ανέφερε ότι η Περιφέρειακή Αρχή αποδεδειγμένα έχει αποδείξει την αγάπη και στήριξή της στην επιχειρηματικότητα και τον επιχειρηματία που σέβεται το περιβάλλον και τη νομοθεσία.

«Ουσιαστική ενημέρωση από την επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας»

Τέλος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε και στην ενημέρωση της Περιφέρειας προς τα ΜΜΕ.

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι οι συνεντεύξεις Τύπου και υπόλοιπες δράσεις της Περιφερειακής Αρχής και της Περιφέρειας θα ανακοινώνονται από την επίσημη ιστοσελίδα.

Παράλληλα ο κ. Νίκας ανέφερε ότι θα υπάρξει μια ενδυνάμωση της υπηρεσίας πληροφόρησης με επαγγελματίες Δημοσιογράφους, ώστε να δημοσιεύονται και ειδήσεις μέσα από τον επίσημο ιστοχώρο της Περιφέρειας.