Νίκας για πρόσφυγες: “Πάνω απ’ όλα να είμαστε άνθρωποι” – Μητροπολίτης: “Ναι στην φιλοξενία, χωρίς να πουλάμε τα ιδανικά μας” (vid)

Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019 16:39

Για την ανησυχία των πολιτών της Πελοποννήσου αναφορικά με την άφιξη προσφύγων σε περιοχές της Περιφέρειας, μίλησε ο νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Παναγιώτης Νίκας.

Πιο συγκεκριμένα ο κ.Νίκας απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κάλεσε τους πολίτες να μην ανησυχούν λέγοντας “πως σε αυτό τον “πόλεμο” που δέχεται η πατρίδα μας με ανθρώπινες ψυχές εμείς θα πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να αντιμετωπίσουμε την όλη κατάσταση με ανθρωπιά και αλληλεγγύη”.“Πρέπει να φιλοξενήσουμε τους ανθρώπους αυτούς για κάποιο χρονικό διάστημα. Βεβαίως παράλληλα θα πρέπει να ενισχύσουμε και την φύλαξη των συνόρων μας. Καταλαβαίνω τον φόβο των πολιτών, αλλά πρέπει πάνω απ όλα να είμαστε άνθρωποι!”, τόνισε μεταξύ άλλων ο νέος Περιφερειάρχης, υπογραμμίζοντας “πως οι άνθρωποι αυτοί που χειμάζονται έχουν ανάγκη την βοήθεια μας και πως σύντομα θα φύγουν από την χώρα μας, όπως έφυγαν και πολλοί άλλοι, που πέρασαν από την Ελλάδα”.

Ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ Αλέξανδρος τόνισε με την σειρά του: “Πρέπει εμείς να συντονίζουμε τα πράγματα στην φιλοξενία, χωρίς να πουλάμε εμείς τα ιδανικά μας και τα ιδεώδη μας για να ικανοποιήσουμε εκείνους. Εφόσον έρχονται στην χώρα μας θα αποδέχονται τον πολιτισμό μας, την πίστη μας και την ζωή μας. Τότε θα είναι ευπρόσδεκτοι και θα τους κατευθύνει ο θεός”.