Νίκας για Σπυριδάκου: ” Το τρένο προχωράει, δε με απασχολεί η ανεξαρτητοποίησή της” (vid)

Τετάρτη, 19 Μαΐου 2021 17:35

Η γνωμοδοτική επιτροπή για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 δεν έχει πλέον καμία σημασία για τον Περιφερειάρχη και την πλειοψηφία 

Μία μέρα μετά την επιστολή ανεξαρτητοποίησης της μέχρι πρότινος εντεταλμένης συμβούλου για θέματα σχετικά με τις εκδηλώσεις για το 2021 Μαργαρίτας Σπυριδάκου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στο πλαίσιο δηλώσεών του στα ΜΜΕ, αναφέρθηκε και σε αυτό το γεγονός, λέγοντας μεταξύ άλλων πως “Δεν με απασχολεί καν ούτε η συγκεκριμένη παραίτηση, ούτε η ανεξαρτητοποίησή της. Το τρένο πορεύεται, ο αγώνας που κάνουμε είναι για τους πολίτες. Ο Περιφερειάρχης δίνει τον τόνο και έχει την απόλυτη ευθύνη απέναντι στους πολίτες. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να ακολουθεί διαφορετικό δρόμο, ας πάει στο δρόμο του. Εγώ του εκφράζω την αγάπη μου. Είμαι προσεκτικός, δεν εκφράζω καμία εχθρότητα σε κανέναν. Δεν θα ακολουθήσω την τακτική της επιθετικότητας.»Και ανέφερε πως η απόφαση της κας. Σπυριδάκου να αποχωρήσει από την πλειοψηφία, βαρύνει την ίδια είτε θετικά, είτε αρνητικά.

Απαντώντας σε ερώτησή μας αν θα γίνει Περιφερειακό Συμβούλιο για αντικατάσταση της κας. Σπυριδάκου από την γνωμοδοτική επιτροπή για το 2021 ο κ. Νίκας, δείχνοντας την ενόχλησή του σημείωσε:“Τα πολιτικά παιχνίδια τέλος. Η Γνωμοδοτική Επιτροπή είναι να ακούει τις εισηγήσεις του Περιφερειάρχη και να εκφράζει θετική ή αρνητική άποψη. Δεν είναι για να διοικεί. Ολοκλήρωσε άλλωστε το σκοπό της. Δεν υπάρχει Γνωμοδοτική Επιτροπή για τον Περιφερειάρχη και την περιφερειακή αρχή.”

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ. Νίκα στο βίντεο.