Νίκας για τρένο, στρατόπεδο και πρόσφυγες, Τατούλη και Μητσοτάκη (vid)

Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 17:47

Για το “καλό νέο”, όπως το χαρακτήρισε της επαναλειτουργίας του τρένου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μίλησε αρχικά στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Η συνέντευξη ήρθε μία μέρα μετά τη σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών υπό την Προεδρία του Υπουργού Αχιλλέα Καραμανλή για την έναρξη λειτουργίας, σε πρώτη φάση, της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος-Ναύπλιο.Ο κ.Νίκας αναφέρθηκε στην διαδικασία που θα ακολουθήσουν για την επαναλειτουργία της γραμμής και σημείωσε πως θα δοθεί το επόμενο διάστημα συνέντευξη τύπου στην Τρίπολη με αναλυτικά στοιχεία για το εν λόγω θέμα.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου μίλησε και για άλλα θέματα, όπως την παραχώρηση των στρατοπέδων σε Τρίπολη και Ναύπλιο, τα οποία δεν θα έχει κάποια ενημέρωση ότι θα χρησιμοποιηθούν για πρόσφυγες, όπως είπε, αλλά για την στέγαση των υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Μίλησε για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και ανακοίνωσε πως θα υπάρξει Περιφερειακό Συμβούλιο που θα συζητηθούν αναλυτικά οι εκδηλώσεις που θα κάνει η Περιφέρεια από μόνη της, αλλά και η συνδρομή που θα έχει στις εκδηλώσεις που θα διοργανώσουν οι δήμοι.

Ο κ.Νίκας σχολίασε και τις αναφορές του τέως Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη για τον κοριό στη Μεσσηνία και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και μεταξύ άλλων τόνισε πως ο τέως Περιφερειάρχης μιλά για τον κ.Μητσοτάκη και τον κ.Σαμαρά σαν να είναι ισοϋψής και δεν μπορεί να καταλάβει την λογική αυτή.

Για τον έλεγχο, το πόρισμα του οποίου έχει δοθεί από την Περιφέρεια στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας και στο αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών για τα περαιτέρω, σημείωσε πως δεν είναι εισαγγελείς και θα δοθεί το πόρισμα και στους δημοσιογράφους αλλά και στους επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο

Δείτε και το βίντεο από την live μετάδοση της συνέντευξης.

Gepostet von Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 am Mittwoch, 12. Februar 2020