Νίκας στο ΠεΣυ Πελ/σου: “Η λίμνη Τάκα δεν θα είναι μόνο αποθήκη νερού αλλά σημείο αναφοράς”

Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2020 20:27

Η ολοκλήρωση των έργων στον Ταμιευτήρα της λίμνης Τάκα, ήταν το θέμα της επερώτησης που κατέθεσε η παράταξη Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου. Η επερώτηση ήρθε προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου μετά από 100 μέρες, όπως είπε, ο κ. Πετράκος στην εισήγησή του.

Ο κ.Πετράκος σημείωσε πως το έργο χρειάζεται επέκταση και σε άλλα χωριά της περιοχής της Τεγέας.Στην απάντησή του ο κ. Νίκας ανέφερε πως είναι κρίμα να σέρνεται ένα τόσο σημαντικό έργο. Πλέον έχει μπει σε μία σειρά το έργο, η μελέτη έχει ολοκληρωθεί και επίκειται η δημοπράτησή του και το θέμα της επέκτασης μπορεί να γίνει σε δεύτερη φάση.

Ο Περιφερειάρχης σημείωσε πως η λίμνη Τάκα θα μετατραπεί σε έναν παράδεισο από αυτήν την περιφερειακή αρχή και γενικότερα θα αξιοποιηθεί ο χώρος, αφού δεν θα είναι μία αποθήκη νερού αλλά ένα σημείο αναφοράς για την Τρίπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Η λίμνη Τάκα, ανήκει στην Περιφέρεια, ως έργο, επεσήμανε ο κ. Νίκας και συμπλήρωσε πως ο χώρος θα είναι χώρος αναψυχής και αθλοπαιδιών.