Νίκη Κεραμέως: Τη σημαία στα σχολεία θα τη σηκώνει ο καλύτερος

Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2019 14:37

Ριζικές αλλαγές στην Παιδεία προωθεί η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που την ήθελαν έτοιμη να καταργήσει την κλήρωση για τη σημαία στις παρελάσεις που είχε καθιερώσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε σήμερα πως «ο καλύτερος θα σηκώνει τη σημαία», διευκρινίζοντας πως η αλλαγή σε σχέση με το ισχύον καθεστώς θα ισχύσει από την 28η Οκτωβρίου.Αυτό σημαίνει ότι η σημαία θα «πηγαίνει» στους αριστούχους κάθε σχολείου, όπως ίσχυε στο παρελθόν.

Σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του Alpha, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι η επιλογή των σημαιοφόρων θα γίνεται με βάση τις επιδόσεις τους.

Διευκρινίζεται ότι ο τέως υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, είχε αλλάξει το σύστημα ορίζοντας την επιλογή των σημαιοφόρων μόνο στο Δημοτικό με κλήρωση. Επομένως, η εξαγγελία της κ. Κεραμέως αφορά στο Δημοτικό, αφού στο Γυμνάσιο και το Λύκειο η επιλογή γίνεται με βάση την επίδοση των μαθητών.

Αναφερόμενη δε, στο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια, υπογράμμισε πως δεν θα ισχύσουν αλλαγές φέτος, ενώ θα πραγματοποιηθούν σε βάθος χρόνου.

Πηγή: To Vima