Νικολάκου: «Δεν υπάρχουν “Ράμπο” και ΣΔΟΕ στην Περιφέρεια!» (vid)

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013 12:30

Για τακτικό – προγραμματισμένο ετήσιο οικονομικό έλεγχο και παροχή στοιχείων από όλα τα Νομικά Πρόσωπα, έκανε λόγο η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου, σχετικά με τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Περιφέρειας και κάνουν λόγο για έλεγχο των οικονομικών υπηρεσιών της Περιφέρειας από ράμπο και ΣΔΟΕ.Η κ. Νικολάκου σε δηλώσεις της ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «έχω να σας τονίσω κατηγορηματικά πως έχουμε πλέον συνηθίσει σε τέτοια δημοσιεύματα που έχουν στόχο την σπίλωση, την συκοφάντηση της Περιφέρειας και τον αποπροσανατολισμό των πολιτών». Συνεχίζοντας, σημείωσε πως «πρόκειται για μία οργανωμένη κατάσταση και όσα αναφέρονται είναι ψευδή – αναληθή και άκρως κατασυκοφαντικά και αυτοί που τα διαδίδουν είναι αδίστακτοι, αφού τολμούν να αναφέρουν και ονόματα υπαλλήλων υπηρεσιών. Αυτό είναι ανήθικο».
Η αντιπεριφερειάρχης υπερασπίστηκε το διευθυντή των οικονομικών υπηρεσιών και γενικά τους υπηρεσιακούς παράγοντες αφού, όπως είπε, υπερβάλλουν εαυτόν και δουλεύουν, παρά τις περικοπές που έχουν υποστεί, πολλές ώρες για να φέρουν εις πέρα το δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει και τον όγκο της δουλειάς.
Μιλώντας για τον έλεγχο, εξήγησε πως διεξάγεται από δύο κυρίες του ελεγκτικού συνεδρίου και αφορά ετήσιο τακτικό έλεγχο σε όλα τα Νομικά Πρόσωπα και σε παροχή οικονομικών στοιχείων, ενώ ανέφερε πως δεν υπάρχουν ούτε ράμπο, ούτε ΣΔΟΕ ούτε και ελέγχονται συμβάσεις παράνομες, σημειώνοντας μάλιστα πως οι έλεγχοι είναι συνεχείς και κάθε απόφασή τους εξετάζεται από παρά πολλούς ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Ε.Τ