Νικολάκου για “Πελοπόννησος ΑΕ”, ΣΔΙΤ Απορριμμάτων και Τουριστική προβολή Πελ/σου (vid)

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020 23:00

Για την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου σχετικά με την “Πελοπόννησος ΑΕ” αλλά και για τις εξελίξεις με τη ΣΔΙΤ των απορριμμάτων, που συζητήθηκαν στην Οικονομική Επιτροπή της Τετάρτης 30 Δεκεμβρίου, καθώς και για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που αντί να πάει για συζήτηση στο Περειφερειακό Συμβούλιο, εισήλθε ως θέμα στην Οικονομική Επιτροπή, μίλησε η τέως Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου- Περιφερειακή Σύμβουλος Ντίνα Νικολάκου.

Η κα. Νικολάκου χαρακτήρισε “μελανή στιγμή” για το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου την απόφαση του για το κλείσιμο της “Πελοπόννησος ΑΕ”, χαρακτηρίζοντάς την “αδύναμη” και προαναγγέλλοντας κάποιες εκ των κινήσεών τους για την ανατροπή της.Για το έργο των απορριμμάτων σημείωσε πως δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά της και τον ενθουσιασμό της για την ολοκλήρωσή του, αφού είχε δεχθεί ύβρεις και προπηλακισμούς αλλά το παλέψαμε, όπως είπε, και ολοκληρώνεται. Συμπλήρωσε πως το έργο υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και επεσήμανε πως η περιφερειακή αρχή παραδέχεται πως δεν το εγκρίνει ως έργο, αλλά το προχωρά γιατί είναι η μοναδική λύση.

Η κα. Νικολάκου χαρακτήρισε “πολιτικά μικρόψυχο” τον κ. Νίκα γιατί δεν έβαλε από την παράταξη Τατούλη εκπρόσωπο στην επιτροπή για τον αντίκλητο.

Επίσης δήλωσε τη λύπη της για κάποιους συμβούλους που δεν “έβγαλαν άχνα”για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας, ύψους 1.800.000,00 εκ ευρώ, που δεν έρχεται στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπως έκαναν άλλα περιφερειακά συμβούλια στην Ελλάδα.

Η κα. Νικολάκου έκανε λόγο για αυταρχισμό, παρανομία μεθόδους από τον κ. Νίκα που παραπέμπουν σε δικτατορία δεν θα περάσουν.

Η τέως Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε και στο γεγονός πως κλείνονται μόνο τα μικρόφωνα της μειοψηφίας στη διάρκεια των συνεδριάσεων του ΠεΣυ και έκανε λόγο για καθεστώς στο οποίο ένας αποφασίζει και οι άλλοι εκτελούν και προανήγγειλε συνεχείς προσφυγές στην Αποκεντρωμένη.

Τέλος μίλησε για παρακμή και υποβάθμιση της Περιφέρειας Πελοποννήσου από την παράταξη Νίκα και πέρασε το μήνυμα “πως δεν κιοτεύει” και θα “συνεχίσω τη μάχη για τη Δημοκρατία”.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις της κας. Νικολάκου στο βίντεο.