Νικολάκου: “Η Περιφέρεια πρέπει να πιέσει για μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων της Πελ/σου” (vid)

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020 21:53

Πρόταση για διαπαραταξιακή επιτροπή που θα συντονίζει τη διεκδίκηση των μέτρων από την Κυβέρνηση

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ακόμα και τώρα που ανοίγουν σιγά-σιγά, αλλά κυρίως για τις ζημιές που υπέστησαν όλο αυτό το διάστημα του κλεισίματος, λόγω του κορωνοϊού, μίλησε στην Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 η Περιφερειακή Σύμβουλος και τέως Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου.Η κα. Νικολάκου τόνισε πως οι προτάσεις που έχει κάνει για τη στήριξη των επιχειρήσεων, προήλθαν μετά από καθημερινές συζητήσεις με τους επιχειρηματίες, με τα επιμελητήρια και με τους ανθρώπους που έχουν μικρά μαγαζιά στις γειτονίες και βιώνουν τεράστια ζημιά.

Σημείωσε πως χαίρεται γιατί έχουν ληφθεί κάποια μέτρα από την Περιφέρεια, αλλά θα πρέπει να υπάρξουν τολμηρές αποφάσεις και κυρίως πίεση προς την Κυβέρνηση για στήριξη των μικρών επιχειρήσεων με την μείωση του ποσού που απαιτείται να έχει μία επιχείρηση για να μπορέσει να ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα.

Έκανε λόγο για “θάνατο του εμποράκου” αν δεν ληφθούν γενναίες αποφάσεις και δεν στηριχθούν οι επιχειρήσεις και επεσήμανε πως εκείνο που συζητείται έντονα είναι η ορίζοντια εφαρμογή των μέτρων, όταν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τα κρούσματα δεν είναι πάρα πολλά.

Η κα.Νικολάκου ανέφερε πως στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα συζητηθεί το θέμα της στήριξης των επιχειρήσεων και θα προτείνουν να γίνει διαπαραταξιακή επιτροπή που θα συντονίζει τις διεκδικήσεις και δήλωσε πως η πανδημία του κορωνοϊού σιγά-σιγά και με εμβόλιο αντιμετωπίζεται, αλλά η πανδημία της οικονομίας, αν δεν ληφθούν σοβαρά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, δεν θα αντιμετωπιστεί.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις της κας.Νικολάκου στο βίντεο.