Νικολάκου στη ΔΡΤ για Νίκα, ΠΕΣΥ, Μεγαλόπολη, αεροδρόμιο και… «νέο σήμα» (ηχητικό)

Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020 11:22

Η Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου Κωνσταντίνα Νικολάκου μίλησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης για μία σειρά ζητημάτων. Η κ. Νικολάκου στάθηκε στον τρόπο λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, χαρακτήρισε «ηγεμόνα» τον κ.Νίκα και ανέλυσε τα προβλήματα που έχουν προκύψει στη Μεγαλόπολη και στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Τα κυριότερα όσων δήλωσε στον Δημήτρη Μανιατάκο:Για τον τρόπο λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου και τα πολιτικά ζητήματα: «Πρέπει να αντιληφθεί ποια είναι η λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου. Δεν πρέπει να έχει καμία συμμετοχή σε αυτήν. Υπάρχουν κανονισμοί και πρόεδρος. Εχουν αναδείξει σκόπιμα πως κάποιοι, εννοώντας εμένα, πως μιλάμε περισσότερο από όσο πρέπει. Δεν θα τους ρωτήσω. Νομίζει ότι είναι Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας. Να συνεννοούμαστε για τα θέματα λέει. Του ξεφεύγει και το λέει, τι εννοεί; Εδώ είναι περιφερειακό Συμβούλιο και να μάθει να ακούει την αντιπολίτευση.

Πρέπει να απευθυνθώ σε αρμόδια όργανα, υπάρχουν ελεγκτικοί οργανισμοί. Βάζουμε θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, βάζω το θέμα του αεροδρομίου και ο πρόεδρος δεν το βάζει καν σε ψηφοφορία επειδή ο μεγάλος ηγεμόνας κ. Νίκας είπε όχι. Μιλάμε για κατάλυση της δημοκρατίας. Μέχρι και τον κύριο Γόντικα είδα να χαμογελά ειρωνικά, ενώ περίμενα να αντιδράσει. Εχουν μετατρέψει το ΠΕΣΥ σε παρέα.

Ολη η κοινωνία έχει καταλάβει τι συμβαίνει. Ο κ.Νίκας και ο κ.Δέδες σε θέματα που είναι αδιανόητο να συμφωνούν έρχονται και λένε για το «καλό της Πελοποννήσου». Ο κ. Δέδες είναι επιρρεπής στο να αλλάζει πολιτικές θέσεις. Δεν ξεχνάμε τις αλλαγές που έχει κάνει. Τώρα πάει όπου θεωρεί πως έχει συμφέρον. Στην πολιτική τόσες κωλοτούμπες δεν είναι σωστό να γίνονται. Οι γυναίκες είτε αρέσει είτε όχι είναι σταθερές, όπως η Τζένη Δημητρακοπούλου. Δεν είναι της κατηγορίας yes men.

Κοντεύει ένας χρόνος με νέο Περιφερειάρχη και νέο Πρόεδρο και να αποφύγουν τα όσα γίνονται λένε και εσείς τα ίδια κάνατε. Φαντάζεστε τον κ. Γόντικα να θέτει θέμα προς ψήφιση και να έλεγε ο κ. Τατούλης όχι δεν το βάζω; Αυτά δεν γίνονταν ποτέ.

Δεν μασάω τα λόγια μου. Στο ΠΕΣΥ υπάρχει σοβαρό πολιτικό ζήτημα. Μία παράταξη ενός ηγεμόνα του κ.Νίκα, μία παράταξη καθαρά κομματική στη ΝΔ. Από την άλλη πλευρά έχουμε του κ. Δέδε που υποτίθεται πως θα ήταν εναντίον, αλλά αυτό δεν συμβαίνει.

Η Πελοπόννησος κάνει πολλά βήματα πίσω. Όπως στο θέμα του αεροδρομίου και του τουρισμού. Ο κ. Νίκας δηλώνει ευθαρσώς πως υπάρχουν δύο εξουσίες. Το ΠΕΣΥ και η δική μου ως περιφερειάρχης. Είναι περίεργη αυτή η δημοκρατική άποψη των δύο εξουσιών. Ελάτε να δείτε τι έχει αφήσει πίσω του στην Καλαμάτα ο κ. Νίκας. Ωραία τα λόγια περί επιτυχιών, όμως τα προβλήματα είναι πολλά και υπαρκτά. Όταν συζητάει ο κ. Νίκας με τον Πρωθυπουργό, είναι καθήκον του να του μεταφέρει τις αποφάσεις του ΠΕΣΥ, όχι τη δική του».

Για ένα σήμα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ως το νέο της Μυθικής Πελοποννήσου: «Διστάζω να το πω γιατί δεν θέλω να το πιστέψω. Υπάρχει ένα σύμβολο που κυκλοφορεί ως νέο έμβλημα της Μυθικής Πελοποννήσου. Αν είναι αλήθεια αυτό που είδα η κατάσταση πάει αλλού. Θέλω να πιστεύω πως είναι fake news. Αν το s είναι γραμμένο όπως των SS και των ναζιστών δεν θέλω ούτε να το φανταστώ. Αρνούμαι να πιστέψω πως είναι αλήθεια. Θα γίνουμε ρεζίλι στην Ελλάδα και τον κόσμο. Στην αρχή πίστεψα πως είναι πλάκα, αλλά αν υπάρχει εγκέφαλος που πήρε τέτοια απόφαση τον καλούμε να το πάρει πίσω άμεσα. Αν το κατάλαβαν και το εξαφάνισαν χαίρομαι πάρα πολύ».

Για το θέμα της Μεγαλόπολης: «Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης ζητούσε να έρθει το θέμα σε ΠΕΣΥ και άκουσα να λέει ο κ. Νίκας άστο τώρα το Περιφερειακό Συμβούλιο. Αυτή είναι η διαφορά μας. Ο κ. Νίκας σηκώνει τη σημαία και λέει η Μεγαλόπολη είναι το πρώτο θέμα. Και δεν γνωρίζουμε τίποτα για όσα γίνονται εκεί. Θεωρώ πως ένα από τα Βατερλό του κ. Νίκα θα είναι το θέμα της Μεγαλόπολης και του φυσικού αερίου. Εμείς, εφόσον υπάρχει από την πλευρά του Δήμου, η σύμφωνη γνώμη και η τοπική κοινωνία πει θέλουμε να προχωρήσουμε έτσι, δεν μπορούμε να πούμε ναι ή όχι. Σε ποιο σημείο μπήκε μπροστά η Περιφέρεια για την επόμενη μέρα της Μεγαλόπολης; Πάνε να κοροϊδέψουν τον κόσμο στη Μεγαλόπολη».

Για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας και το θέμα των πτήσεων: «Να μας απαντήσουν πόσοι τουρίστες έρχονται στα περιφερειακά αεροδρόμια όπως της Καλαμάτας και να μας πουν πόσα δείγματα κορονοϊού λαμβάνονται. Αυτή τη στιγμή η Καλαμάτα έπρεπε να είναι γεμάτη κόσμο. Δεν είναι απλά ότι αδιαφορεί για το αεροδρόμιο ο κύριος Νίκας. Χαμογελάνε και χαίρονται. Αν μιλήσετε με τους ανθρώπους που δουλεύουν στον τουρισμό και με καταστηματάρχες θα καταλάβετε. Ποια είναι η θέση της Περιφέρειας. Τους παίρνουν τηλέφωνα για να βγάζουν ευχαριστήριες ανακοινώσεις. Από πρωταγωνίστρια η Πελοπόννησος έγινε κομπάρσος».