Νικολάκου στη ΔΡΤ: “Θα πρέπει να αποδείξει τα λεγόμενα του ο Γόντικας – Κινούμαστε ήδη νομικά εναντίον του” (ήχος)

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020 11:08

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Μηνά Αρτόπουλο μίλησε το πρωί της Τετάρτης (16/09) η πρώην Αντιπεριφερειάρχης και νυν περιφερειακή σύμβουλος της παράταξης του Πέτρου Τατούλη, Κωνσταντίνα Νικολάκου.

Αρχικά η κα.Νικολάκου σχολιάζοντας την δήλωση Πετσα, πως δεν αποκλείεται ένα νέο γενικό lockdown στην χώρα, τόνισε μεταξύ άλλων, πως τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα και πως υπάρχει πολύ μεγάλη αγωνία στους ανθρώπους της αγοράς, αλλά προέχει η υγεία όλων.Στην συνέχεια αναφερόμενη στην μεγάλη ένταση που προκλήθηκε στο ΠεΣυ μετά τις δηλώσεις Γόντικα πως η σημερινή Περιφερειακή Αρχή κυβερνά με κάμερες και η προηγούμενη με κοριούς και απαντώντας στο εάν σκοπεύει να κινηθεί νομικά εναντίον του η παράταξη, δήλωσε:”Μου έκανε εντύπωση πως ο κ.Νίκας και η νυν Περιφερειακή Αρχή δεν αντέδρασε στα λεγόμενα Γόντικα. Αυτό για τους κοριούς είναι κάτι, που αφού το είπε δημόσια, οφείλει να εξηγήσει κιόλας τι στοιχεία και τι αποδείξεις έχει. Ήδη έχουμε κάνει τις κινήσεις που απαιτούνται και θα κινηθούμε εναντίον του γι’ αυτό που είπε. Δεν υπάρχει κανένα πόρισμα και σε καμία περίπτωση δεν έχει τεθεί ζήτημα σε σχέση με την προηγούμενη περιφερειακή Αρχή και τους κοριούς”

Σχολιάζοντας γενικότερα το θέμα που είχε προκύψει με τον κοριό στο γραφείο της τότε Αντιπεριφεριάρχη κα.Αλειφέρη, ανέφερε: “Προεκλογικά υπήρξε μια μεγάλη φασαρία αλλά μετά έπεσε μια μεγάλη ησυχία. Μετά δεν ακούστηκε τίποτα ούτε από την κα.Αλειφέρη”, ενώ συμπλήρωσε: “Στο γραφείο της κα.Αλειφέρη γινόντουσαν πολλές συναντήσεις του κ.Τατούλη. Όταν πήγαινε στην Μεσσηνία εκεί έκανε τις συναντήσεις του. Γιατί λοιπόν αν υπήρχε κάτι να μην αφορούσε τον Πέτρο Τατούλη;”

Απαντώντας σε ερώτημα για το εάν η ίδια θεωρεί, πως η υπόθεση αυτή επηρέασε το εκλογικό αποτέλεσμα, δήλωσε: “Φυσικά επηρεάζει όταν ακούγονται τέτοια πράγματα”, ενώ αναφορικά με το γιατί δεν έχει διαλευκανθεί πλήρως ακόμα η υπόθεση, υπογράμμισε πως έχει καθυστερήσει πολύ η διαλεύκανση της υπόθεσης και αυτό της προκαλεί εντύπωση. “Ο κ.Τατούλης θεωρεί – και το έχει δηλώσει επανειλημμένα γνωρίζοντας κάποια πράγματα –  πως όλο αυτό είναι μια πολιτική σκευωρία. Με το θέμα αυτό δεν τελειώνουμε εδώ. Πρέπει να βγει το πόρισμα”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αμέσως μετά αναφερόμενη στον κ.Γόντικα, ανέφερε πως συμβαίνουν περίεργα πράγματα καθώς όπως τόνισε και στο ΠεΣυ αλλά και στις συνεντεύξεις του – και παρόλο που έχει αλλάξει η Περιφερειακή Αρχή – αντί να ασκεί κριτική στον κ.Νίκα συνεχίζει να κατηγορεί με μένος την προηγούμενη περιφερειακή Αρχή.

Για τα όσα ακούστηκαν δια στόματος Γόντικα για κρυφό,εμπιστευτικό, ιδιωτικό και παράνομο συμφωνητικό μεταξύ της τότε περιφερειακής Αρχής Τατούλη και εργολάβου δήλωσε: “Θα το εμφανίσω στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο. Μπορούμε να λέμε κάποια πράγματα αλλά υπάρχουν και όρια. Πιστεύετε ποτέ πως με τον χαρακτήρα και το προφίλ που έχω στην πολιτική θα υπέγραφα τέτοιο έγγραφο;”, ενώ ανέφερε πως υπάρχει και μια δικαστική εκκρεμότητα, γιατί ο εργολάβος έχει κινηθεί νομικά εναντίον της.

Τέλος υπογράμμισε, πως υπάρχει σοβαρό πολιτικό πρόβλημα στο ΠεΣυ, καθώς από την στιγμή που έχουν αφαιρεθεί κομβικής σημασίας αρμοδιότητες, το συμβούλιο θα φτάσει στο σημείο να συζητά μόνο ανούσια πράγματα.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: