Νίκος Αποστολόπουλος στη ΔΡΤ: «Απαιτούνται πιο ουσιαστικά μέτρα στήριξης στις Ελληνικές οικογένειες»

Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020 12:03

Στην ενημερωτική εκπομπή της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης «Καλημέρα στο Αέρα» και το Μηνά Αρτόπουλο μίλησε το Μέλος της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδος και πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Τριτέκνων Μεγαλόπολης κ. Νίκος Αποστολόπουλος για τα αρκετά προβλήματα που απασχολούν σήμερα τις τρίτεκνες οικογένειες.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Αποστολόπουλος τόνισε ότι το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας είναι το δημογραφικό πρόβλημα και μετά τα οικονομικά δεδομένα των τελευταίων ετών, είναι πολύ δύσκολο για τις νέες οικογένειες να αποκτούν αρκετά παιδιά. Πρόσθεσε ότι η πολιτεία σ’ αυτή τη βάση δεν έχει δώσει την στήριξη που θα έπρεπε, αφού θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερος σχεδιασμός πάνω στην οικογένεια.Αρκετά προβλήματα αντιμετωπίζουν σύμφωνα με τον κ. Αποστολόπουλο τον τελευταίο καιρό και οι τρίτεκνες οικογένειες με την εργασία αλλά και το θέμα που έχει προκύψει με την πανδημία από τον Κορωνοϊό, εκτιμώντας ότι η κατάσταση στη χώρα μας θα χειροτερεύει αντί να βελτιώνεται.

Πρόβλημα έχει προκύψει και κανδήλια που αφορούν τη διάθεση τροφίμων για τις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες, καθώς σύμφωνα με τον κ. Αποστολόπουλο, καθώς λόγω της πανδημίας έχουν κολλήσει οι διαδικασίες, καθώς οι Δήμοι ισχυρίζονται ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν με τον καινούργιο Νόμο που αφορά τον Κορωνοϊό καθώς απαιτείται επιπλέον προσωπικό και άλλες διαδικασίες.

Σχετικά με το δημογραφικό θέμα και το επίδομα γέννησης που δίνει η Κυβέρνηση ο κ. Αποστολόπουλος το χαρακτήρισε θετικό, αλλά σημείωσε ότι καταβάλλεται με δόσεις μετά από ένα χρονικό διάστημα. Πρόσθεσε ότι είναι θετικό μέτρο αλλά δεν αρκεί για να βοηθηθεί ουσιαστικά μια οικογένεια, αφού θα πρέπει να υπάρξουν και άλλες μορφές στήριξης και πιο ουσιαστικά μέτρα από την Πολιτεία στις οικογένειες.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Νίκος Αποστολόπουλος στη Δημοτική ραδιοφωνία Τρίπολης μπορείτε να ακούστε παρακάτω: