Νίκος Γιαννακόπουλος: Αδιανόητο να μην υπάρξει περαιτέρω παράταση για το κτηματολόγιο

Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2019 19:33

Καλό θα είναι να επανεξετασθεί η άποψη να μην δοθεί παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας για την κατάθεση περιουσιακών δικαιωμάτων στο κτηματολόγιο στην περιοχή της Αρκαδίας. Προφανώς δεν έχει ληφθεί υπ’ όψιν η μεγάλη καθυστέρηση που υπάρχει στην έκδοση δικαιολογητικών από τις δικαστικές αρχές, ο όγκος δουλειάς και εκκρεμοτήτων που έχει συσσωρευτήστα συμβολαιογραφικά, τεχνικά και λογιστικά γραφεία.

Θυμίζω ότι ο χειμώνας που πέρασε στην ορεινή Αρκαδία ήταν εξαιρετικά δύσκολος με έντονες βροχοπτώσεις και πλημμυρικά φαινόμενα, γεγονός που καθιστούσε αδύνατη για αρκετό καιρό την μέτρηση από συναδέλφους μηχανικούς αγροτεμαχίων και ιδιοκτησιών.Δεν πρέπει να ξεχνάμε την περίοδο του Πάσχα, καθώς και των Αυτοδιοικητικών εκλογών που είχε ως αποτέλεσμα να είναι «κλειστά» τα δικαστήρια για τους πολίτες.

Αν λοιπόν αθροίσουμε όλες αυτές τις δυσκολίες διαπιστώνουμε ότι ο πραγματικός χρόνος για την κατάθεση δικαιωμάτων στο κτηματολόγιο υπολείπεται του αρχικού.

Είναι εμφανές ότι απαιτείται εκ νέου έστω μικρή παράταση δύο μηνών για την ομαλή διαδικασία κατάθεσης περιουσιακών δικαιωμάτων.

Είναι πολλά τα προβλήματα των πολιτών στην καθημερινότητα τους και καλό θα είναι να μην τους δημιουργούμε και άλλα…

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Γ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ – (ΓΙΟΒΑΣ)

         ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ – M.Sc.

    Στέλεχος Οικονομίας & Ανάπτυξης Ν.Δ.