Νίκος Γιαννακοπουλος: Άρση των Capital Controls….

Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019 15:53

Εδώ και πολύ καιρό, 2 και πλέον χρόνια στις αναφορές μου για την περιβόητη «Ανάπτυξη του Σύριζα», έλεγα ότι δεν μπορεί να υπάρξει από την στιγμή που συνέχιζαν τα capital controls των κ. Τσίπρα και Βαρουφάκη.

Σήμερα επιτέλους ο Κυριακός Μητσοτάκης υλοποίει το αυτονόητο για να μπορέσει να δουλέψει η πραγματική οικονομία, καταργεί τα Capital Controls.
Οι προσδοκίες των πολιτών που μας έδωσαν 40% στην νικηφόρα εκλογική διαδικασία στις 7 Ιουλίου 2019 γίνονται πραγματικότητα με σχέδιο και προγραμματισμό.
Η Ελλάδα απόκτησε κυβερνήτη ικανό να μας βγάλει με επιτυχία από τις φουρτούνες και τις παλινωδίες των μαθητευόμενων μάγων των τελευταίων ετών.Βρισκόμαστε μόλις στις 50 πρώτες ημέρες διακυβέρνησης με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ένα είναι σίγουρο ότι το έργο των 100 πρώτων ημερών συμπεριλαμβάνει πρωτόγνωρα καθοριστικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.
Θυμάμαι ανέκαθεν ορισμένοι «σωτήρες» πρωθυπουργοί έλεγαν με στόμφο : «Για τα σχέδια τους των 100 ημερών» βαρύγδουπες πολιτικές δεσμεύσεις αλλαγής και ευημερίας, που τελικά δεν ήταν παρά «παραμύθια της Χαλιμάς και απλά θα και θα και θα ….»
Σε πλήρη αντιδιαστολή όλοι σήμερα παρατηρούν έναν Πρωθυπουργό που μοιάζει και όχι απλά μοιάζει, αλλά αποδεικνύει ότι είναι έτοιμος ξέρει τι θέλει και ξέρει που θέλει να πάει το καράβι που λέγεται Ελλάδα.

Θετικά σχόλια από το εξωτερικό, θετικά άρθρα από τις μεγαλύτερες εφημερίδες και ειδησεογραφικά πρακτορεία του κόσμου, συναντήσεις με θετικά αποτελέσματα και γενικά θετικό απόηχο των μέχρι σήμερα κινήσεων της νέας κυβέρνησης.
Σοβαρή και υπεύθυνη στάση και στο εσωτερικό με σωστή και έγκαιρη αντιμετώπιση των πυρκαγιών το φετινό καλοκαίρι, την κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια και με θετικά οικονομικά μέτρα και μάλιστα γρηγορότερα των πολιτικών μας δεσμεύσεων. Μείωση από τώρα στον ΕΝΦΙΑ και ευνοϊκές ρυθμίσεις πληρωμών.
Σήμερα πλέον όλοι και οι πιο δύσπιστοι απέναντι στο νέο Πρωθυπουργό βλέπουν ότι πολλά πράγματα αλλάζουν και αλλάζουν σύντομα και με θετικό πρόσημο.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Γ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ Ν.Δ.