Νίκος Βατόπουλος: “Θα σύστηνα την Τρίπολη για εορταστικό προορισμό” (vid,ph)

Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019 21:36

Παρουσίαση βιβλίου “Όπου και να ταξιδέψω” -Περπατώντας σε 24 πόλεις.

Στην Τρίπολη βρέθηκε, αργά το απόγευμα της Δευτέρας 25 Νοεμβρίου, ο δημοσιογράφος της “Καθημερινής” και συγγραφέας Νίκος Βατόπουλος, με αφορμή την παρουσίαση του νέου του βιβλίου με τίτλο “Όπου και να ταξιδέψω”-Περπατώντας σε 24 πόλεις, η οποία έγινε στο Μεγάλο Καφενείο.Μία εξ αυτών των πόλεων είναι και η Τρίπολη, η οποία του ασκεί, όπως είπε ο ίδιος ο συγγραφέας σε δηλώσεις του μία ιδιαίτερη γοητεία. Γιατί όπως ανέφερε είναι μία πόλη με ιστορία, με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό αποτύπωμα και με ξεχωριστό αστικό περιβάλλον.

Ο κ. Βατόπουλος μίλησε για τις ιδιαιτερότητες της Τρίπολης, μεταξύ αυτών οι πολλές πλατείες της αλλά και τα πολλά μονώροφα και διώροφα σπίτια της. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Διατηρητέο Νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης το οποίο, όπως σημείωσε, πρέπει να αποκατασταθεί, ενώ ως αρνητικό, επεσήμανε την κακοποίηση του αστικού περιβάλλοντος και δήλωσε πως καλό θα ήταν να υπάρξει μία νέα αρχιτεκτονική στα κτίρια που κατασκευάζονται στην πόλη, όπως και σε άλλες πόλεις, αφού θα πρέπει να κληροδοτήσουμε κάτι διαφορετικό στις επόμενες γενιές.

Ο κ. Βατόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτησή μας σημείωσε πως θα σύστηνε την Τρίπολη ως εορταστικό προορισμό, γιατί η γεωγραφική θέση της πόλης είναι προνομιούχος και η γύρω περιοχή διαθέτει εξαίρετο φυσικό κάλλος και μεγάλη ιστορία, όπως και η ίδια η πόλη, που μπορεί να αποτελέσει τη βάση για μονοήμερες εκδρομές και εξερεύνηση των γύρω χωριών.

Να σημειώσουμε πως η βιβλιοπαρουσίαση έγινε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Αρκαδίας.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο.

Gepostet von Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 am Montag, 25. November 2019