Νίκος Ζεϊμπέκης στη ΔΡΤ: «Ήρθε η ώρα της νέας εποχής στην ΕΟΚ» (ηχητικό)

Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021 14:53

Νίκος Ζεϊμπέκης, ένας «μπασκετάνθρωπος», Αντιδήμαρχος καθαριότητας στη Θεσσαλονίκη, Πρόεδρος της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδας και Υποψήφιος για μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), με τον «συνδυασμό» του Βαγγέλη Λιόλιου.

Πρώην παίκτης, αλλά και παράγοντας εν συνεχεία στον Άρη, ο νυν αντιδήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης μίλησε στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης για την υποψηφιότητά του, την επιλογή στήριξης στον κ. Λιόλιο, τη διαδικασία των εκλογών και το μπασκετικό όραμά του.Ο Νίκος Ζεϊμπέκης, ο οποίος είναι επίσης Πρόεδρος της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδας αναφέρθηκε στην πορεία του οργάνου, την βοήθεια της πρωτεύουσας της Αρκαδίας στο κομμάτι αυτό, ενώ μοιράστηκε και την εμπειρία του από το πόστο του Αντιδημάρχου σε μία πόλη που δοκιμάστηκε πρώτη από την πανδημία (εκεί ήταν το κρούσμα «μηδέν»), όπως η Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον Κώστα Μακαρούνη:

Για την εκλογική διαδικασία και τις πολλές υποψηφιότητες:

«Κλείνει ένας κύκλος του κυρίου Βασιλακόπουλου και πιστεύω γι’ αυτό έχουμε και τρεις υποψηφιότητες. Είναι καλό να γίνει μία έναρξη διαφορετικής εποχής, να μπουν νέοι άνθρωποι στην ομοσπονδία, όχι μόνο στης καλαθοσφαίρισης, αλλά και σε άλλα αθλήματα που είχαμε για χρόνια τους ίδιους και τους ίδιους παράγοντες. Αλλωστε έχω και προσωπική εμπειρία, καθώς το 2016 είχα κατέβει στην τοπική Ένωση και είχα έρθει σε κόντρα με το υπάρχον καθεστώς του κυρίου Βασιλακόπουλου, το γνωρίζω και επειδή το έχω ζήσει, δικαιολογώ ότι δεν υπήρχε η απαραίτητη παρακίνηση κάποιου να συμμετέχει σε εκλογές, καθώς έμοιαζε περισσότερο με «τζάμπα κόπος», αλλά τώρα η κατάσταση είναι διαφορετική και το κίνητρο είναι μεγαλύτερο. Θα έχουμε περίπου 60 άτομα που θα θέσουν υποψηφιότητα για το ΔΣ. Ολοι σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, με αλφαβητική σειρά και από τις τρεις παρατάξεις θα παλέψουν για τον «σταυρό» με το κάθε σωματείο να έχει δικαίωμα για 12 ψήφους».

Για την επιλογή σύμπνοιας με τον κύριο Λιόλιο:

«Είναι σεβαστοί όλοι οι υποψήφιοι με καριέρα και τον δικό τους δρόμο. Ο κύριος Λιόλιος με έπεισε ότι αγαπάει πάρα πολύ το μπάσκετ. Εκτός από την πορεία του, που έχει πάρει μία ομάδα της Πάτρας από τα τοπικά πρωταθλήματα, την έφτασε στην Ευρώπη και πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα, έχει κάνει επίσης φοβερές εγκαταστάσεις. Είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη μετά της Βαλένθια και πιο πάνω από της Ρεάλ. Εχει κρατήσει τον ίδιο προπονητή για χρόνια, φροντίζει τις υποδομές του, προωθεί νέα παιδιά, όλα αυτά δείχνουν πως υποστηρίζει το σχέδιο του και αγαπά αυτό που κάνει. Είναι πετυχημένος επιχειρηματίας, επιστήμονας, από όλες τις μεριές με καλύπτει πως θέλει να προσφέρει στο μπάσκετ.

Ετσι λοιπόν, μπήκα σε αυτό το νέο μου εγχείρημα και πιστεύω πως θα πάμε καλά πρώτα για τον Πρόεδρο και μετά για εμάς, για να εκλεγούμε και να μπορέσουμε να τον στηρίξουμε. Η διαδικασία είναι λίγο δύσκολη γιατί μπορεί να εκλεγεί Πρόεδρος αυτός που θες, αλλά το ΔΣ να είναι από άλλες παρατάξεις και να υπάρχει πρόβλημα στη διοίκηση, όπως το έχουμε δει και σε πολλούς Δήμους».

Με τον “Θεό” του μπάσκετ, Νίκο Γκάλη

Για τις άμεσες αλλαγές που πρέπει να γίνουν:

«Μαγικά δεν γίνονται όταν 40 χρόνια είναι άλλοι στο τιμόνι. Από την εμπειρία μου και στο Δήμο βλέπω ότι μετά τα δύο χρόνια μπορείς να δημιουργήσεις. Μέχρι τότε, διορθώνεις. Σίγουρα υπάρχουν θέματα που χρειάζονται άμεσα λύση, όπως τα πρωταθλήματα, γιατί σκεφτείτε ότι ένα χρόνο τώρα, πέρα από την Α1 δεν λειτουργούν τα υπόλοιπα. Θα χρειαστούν αναδιαρθρώσεις, θα χρειαστεί επαφή με τις τοπικές Ενώσεις από την αρχή, νέος προγραμματισμός για τα πρωταθλήματα των μικρών κατηγοριών, πολλά θέματα που είναι ανοιχτά και έχουν τελματώσει και λόγω πανδημίας. Θα σηκώσουμε τα μανίκια και θα δουλέψουμε».

Για τις επιτυχίες της Εθνικής και αν μπορούν να επαναληφθούν:

«Πιστεύω πως υπάρχει το μπάσκετ στο DNA του Ελληνα. Θεωρώ πως αν στηθούν σωστά οι Εθνικές ομάδες όπως των Νέων και των Εφήβων, θα πετύχουμε πολλά πράγματα. Χρειάζονται ευκαιρίες σε Ελληνόπουλα και σωστή αξιοποίηση, είναι μεγάλη η συζήτηση γύρω από αυτό».

Για τον χαρακτηρισμό «φαβορί» που έχει ο κ. Λιόλιος:

«Επειδή γνωρίζω καλά από εκλογές, αν δεν μετρήσουμε τα κουκιά, αν δεν ανοίξει η κάλπη δεν μπαίνω σε χαρακτηρισμούς. Υπάρχει καλό κλίμα, το εισπράττουμε, και ελπίζω να γίνει πράξη και με την εκλογή του Προέδρου και τη δική μας για να μπορέσουμε να τον υποστηρίξουμε».

Για την εμπειρία του ως Αντιδήμαρχος καθαριότητας την εποχή της πανδημίας:

«Το κρούσμα «Μηδέν» στη χώρα μας, ήταν σε εμάς, στη Θεσσαλονίκη. Υπάρχουν πολλά πράγματα στη ζωή που δεν τα περιμένεις και όταν έρθουν δεν προλαβαίνεις να σκεφτείς και να προγραμματίσεις αλλά να αντιδράσεις άμεσα. Ετσι λειτουργήσαμε, αν και είχαμε στην πλάτη μας λίγους μήνες, καταλάβαμε το μέγεθος του προβλήματος και μέχρι σήμερα λειτουργούμε σωστά. Στη δική μου υπηρεσία, που είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα, έχουμε 1400 άτομα και ποτέ δεν φτάσαμε στο σημείο δυσλειτουργίας, αν και σε όμορους Δήμους, με λιγότερα άτομα, αντιμετώπισαν πάρα πολλά προβλήματα. Μέχρι στιγμής είμαστε πολύ καλά και παρότι έχουμε αναλάβει πολλά, όπως σχολεία, νοσοκομεία, απολυμάνσεις κτλ που ανέβασαν τις υποχρεώσεις μας, τα έχουμε καταφέρει μια χαρά».

Η  Από το 1ο Συνέδριο της Ένωσης Δημοτικών ΜΜΕ

Για τη θέση του Προέδρου των Δημοτικών ΜΜΕ Ελλάδος:

«Η μεγαλύτερη βοήθεια ήταν από την πόλη σας την Τρίπολη. Δεν μπορώ να μην αναφέρω τον Διευθυντή του Δημοτικού Ραδιοφώνου, τον Δημήτρη Μανιατάκο, τον Δήμαρχο Κώστα Τζιούμη, τον κύριο Σωτηρόπουλο, ανθρώπους που αγαπάνε τον τόπο τους και τα Δημοτικά ζητήματα. Η έδρα μας είναι στην Τρίπολη και μετά από μία μεγάλη προσπάθεια τεσσάρων-πέντε ετών έγινε η αρχή. Πλέον, υπάρχει ένα όργανο που αντιπροσωπεύει τα Δημοτικά ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις της χώρας. Εχουμε μπει σε μία καλή τροχιά και προσπαθούμε να μπούμε σε μία σειρά διορθώνοντας προβλήματα σταθμών που αντιμετώπιζαν θέματα από ιδιοκτησιακά ή οικονομικά μέχρι διακοπής των Μέσων. Τα χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ από το Καστελόριζο και την Κάρπαθο έως την Ορεστιάδα. Η προσπάθεια αναβάθμισης έχει αρχίσει. Πιστεύω πως θα πάμε καλά, αν και είναι νωρίς ακόμα».

 

Πληροφορίες:

Ο Νίκος Ζεϊμπέκης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1966, από γονείς δεύτερης γενιάς Μικρασιατών προσφύγων. Απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης και Έφεδρος Λοχίας Τεθωρακισμένων κατά τη διάρκεια της θητείας του, ασχολήθηκε με πάθος από το Γυμνάσιο κιόλας με το μπάσκετ, ένα άθλημα που του χάρισε και του χαρίζει πολλές χαρές, επιτυχίες και διακρίσεις.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας το 1990 και την απόκτηση διπλώματος στο sales management, ασχολήθηκε ενεργά με το εμπόριο, τόσο ως ενεργό μέλος της οικογενειακής επιχείρησης (Σιδηρικά Χαραλαμπίδη), όσο και ως συνεταίρος της μεταφορικής εταιρίας ΕΛΛΑΣ ΙΜΕ ΕΠΕ.

Ο Νίκος Ζεϊμπέκης, ζει, εργάζεται και δημιούργησε οικογένεια στη Θεσσαλονίκη, μιας και από το 1991 είναι παντρεμένος με τη Βασιλική Χαραλαμπίδου, με την οποία έχει αποκτήσει τρία αγόρια, τον Σωτήρη, τον Βασίλη και τον Αλέξανδρο.

O υποψήφιος πρόεδρος Βαγγέλης Λιόλιος

Στη σχετική ανακοίνωση του “συνδυασμού” με επικεφαλής τον Βαγγέλη Λιόλιο για τις εκλογές της ΕΟΚ αναφέρεται:

«Ένας ακόμη μπασκετάνθρωπος της Θεσσαλονίκης, συντάσσεται στο πλευρό του Βαγγέλη Λιόλιου και της υποψηφιότητάς του στις προσεχείς εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.Ο λόγος για τον Νίκο Ζεϊμπέκη, Αντιδήμαρχο Καθαριότητας στον Δήμο Θεσσαλονίκης & Πρόεδρο της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδας, με μακρά πορεία στον Άρη Θεσσαλονίκης, τον οποίο υπηρέτησε τόσο από το πόστο του παίκτη όσο και αυτό του παράγοντα».

Ακολουθεί το ηχητικό απόσπασμα από την εκπομπή της Δημοτικής Ραδιοφωνίας «Με μια μπάλα στο χέρι»: