Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία” | Η υπεύθυνη αιμοδοσίας Γιώτα Τσολάκου μιλά στη ΔΡΤ – “Υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη για αίμα” (ήχος)

Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021 10:43

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Μηνά Αρτόπουλο μίλησε το πρωί της Τετάρτης η υπεύθυνη αιμοδοσίας του νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία” κα. Γιώτα Τσολάκου.

Η κα.Τσολάκου μίλησε για την εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνεται από τον σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών Νομού Αρκαδίας “Άξιον Εστί” σε Τρίπολη και Άστρος. “Οι ανάγκες για αίμα είναι πολύ μεγάλες. Μπορεί να ζει η χώρα μας στην δίνη της πανδημίας, αλλά οι ανάγκες είναι ακόμα μεγαλύτερες τώρα”, ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ κάλεσε όλους τους αιμοδότες, να συμμετέχουν στην αιμοδοσία, που θα γίνει στην περιοχή μας. “Το καλό είναι, πως ο κόσμος παρόλο που φοβάται, συμμετέχει στις αιμοδοσίες και αυτό είναι ενθαρρυντικό. Η αιμοδοσία είναι ασφαλής και τηρούνται όλοι οι υγειονομικοί κανόνες. Ένα χρόνο τώρα δεν έχει συμβεί απολύτως τίποτα στις αιμοδοσίες. Πρέπει να ξεπεραστεί αυτός ο φόβος. Είναι ασφαλείς όσοι έρχονται για να δώσουν αίμα. Δεν θα υπάρχει συνωστισμός και θα γίνεται και θερμομέτρηση στους αιμοδότες”, τόνισε χαρακτηριστικά η κα.Τσολάκου.Τέλος αναφέρθηκε στην σημαντική συμβολή του συλλόγου “Άξιον Εστί”, αλλά και των λοιπών συλλόγων που δραστηριοποιούνται ανα την χώρα.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: