Ο Άγγ. Χρονάς μιλά στη ΔΡΤ | Τι είπε για εμβολιαστικά κέντρα και στήριξη της Περιφέρειας στις δομές υγείας της Πελοποννήσου (ήχος)

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021 20:23

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης μίλησε ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ.Άγγελος Χρονάς.

Ο κ.Χρονάς αναφέρθηκε στην πανδημία του κορωνοϊού και τα εμβολιαστικά κέντρα. Ερωτηθείς για το εάν είναι έτοιμα τα εμβολιαστικά κέντρα της Περιφέρειας μας, για να προχωρήσουν στους εμβολιασμούς, ανέφερε μεταξύ άλλων: “Υπάρχουν κάποιες δυσλειτουργίες, αλλά ξεπερνιούνται μέρα με την μέρα. Είναι ένα αρχικό πλάνο που έχει καθορίσει το Υπουργείο Υγείας, βγαίνουν στην επιφάνεια κάποια θέματα με στελεχώσεις, κάτι που έχει μεταφερθεί στο υπουργείο και από τους ιατρικούς συλλόγους της Πελοποννήσου”, ενώ πρόσθεσε: “Από την πληροφόρηση που έχω θα στελεχωθούν και με επικουρικό προσωπικό τα εμβολιαστικά κέντρα”.Παράλληλα απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, τοποθετήθηκε αναφορικά με τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την απόφαση, να γίνουν εμβολιασμοί και σε παιδιατρικά νοσοκομεία. “Πρέπει όλοι να συμβάλλουμε και να είμαστε θετικοί. Αν υπάρχουν ιατρικές ενδείξεις, πως δεν πρέπει να γίνουν, τότε να κουβεντιαστούν”, τόνισε μεταξύ άλλων, ενώ υπογράμμισε, πως μπορούν να προβλεφθούν συγκεκριμένοι χώροι και να γίνονται συγκεκριμένες ώρες και ημέρες οι εμβολιασμοί.

Τέλος μίλησε για την συνεισφορά της Περιφέρειας – που έχει επικουρικό ρόλο – στην ενίσχυση, τονίζοντας μεταξύ άλλων: “Έχουμε ζητήσει να έχουμε και εμείς κεντρικό ρόλο, γιατί γνωρίζουμε τις ανάγκες και μπορούμε, να συμβάλλουμε καθοριστικά. Ήδη με αυτό που κάνουμε, υπερβάλλουμε εαυτόν και έχουν δοθεί από την Περιφερειακή Αρχή περίπου 40.000.000 ευρώ για τις δομές υγείας της Πελοποννήσου”.

Δείτε παρακάτω τα αναλυτικά στοιχεία που μας έδωσε ο κ.Χρονάς για την ενίσχυση της Περιφέρειας σε Παναρκαδικό νοσοκομείο και δομές υγείας της Πελοποννήσου: