Ο Αντιδήμαρχος Δ.Σιέμπος μιλά στη ΔΡΤ | Με ποιον τρόπο επιτήδειοι – προσποιούμενοι τον ίδιο – προσπάθησαν να εξαπατήσουν επιχειρηματία της περιοχής (ήχος)

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021 20:19

Για την προσπάθεια εξαπάτησης επιχειρηματία από επιτήδειους που προσποιήθηκαν τον ίδιο μίλησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Μεγαλόπολης κ.Δημήτρης Σιέμπος.

Την προηγούμενη Παρασκευή – όπως μας είπε ο κ.Σιέμπος – δέχτηκε τηλεφώνημα από επιχειρηματία, που διατηρεί ιχθυοπωλείο. Εκεί πληροφορήθηκε, πως άγνωστος τον κάλεσε και προσποιούμενος τον ίδιο (ισχυρίστηκε πως είναι ο κ.Σιέμπος) ανέφερε στον επιχειρηματία, πως θέλει να προμηθευτεί κάποια προϊόντα – το κόστος για τα οποία έφτανε στα 800 με 900 ευρώ – για να τα πάει σε ιερά Μονή της περιοχής, προκειμένου να ενισχύσει τα συσσίτια. Ο επιχειρηματίας υποψιάστηκε από την φωνή, πως δεν ήταν στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ο Αντιδήμαρχος και ζήτησε από τον επιτήδειο να του δώσει λίγο χρόνο, για να τον καλέσει πίσω μόλις υπολογίσει την τιμή. Άμεσα ο επιχειρηματίας επικοινώνησε με τον κ.Σιέμπο, όπου και επαληθεύτηκαν οι υποψίες του.Ο Αντιδήμαρχος άμεσα κοινοποίησε το συμβάν μέσω των social media και των ΜΜΕ, προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι πολίτες και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

“Νομίζω έχει ενημερωθεί άτυπα η αστυνομία και από τον επιχειρηματία, για να βρεθεί ο κάτοχος του τηλεφωνικού αριθμού, ο οποίος όμως ανήκει σε αυτά που λέμε πακιστανικά νούμερα, οπότε δεν μπορεί να βρεθεί”, ανέφερε στην συνέχεια ο κ.Σιέμπος, ενώ στέλνοντας μήνυμα προς όλους τους πολίτες ξεκαθάρισε, πως σε καμία περίπτωση αιρετοί ή άνθρωποι με θεσμικό ρόλο δεν κάνουν παραγγελίες μέσω τηλεφώνου.

Τέλος μας τόνισε, πως οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου θα φροντίσουν, ώστε να ενημερωθούν οι ηλικιωμένοι και στα πιο απομακρυσμένα χωριά του Δήμου Μεγαλόπολης, για το πως επιχειρούν οι απατεώνες να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστους ανθρώπους (από παραγγελίες, από υποτιθέμενα τροχαία ατυχήματα όπου εμπλέκονται συγγενικά τους πρόσωπα κτλ), ενώ ζήτησε και από τα συγγενικά πρόσωπα των ανθρώπων αυτών να τους προειδοποιήσουν για να μην πέσουν θύματα επιτήδειων.

*Αξίζει να σημειωθεί, πως πρόσφατα επιτήδειοι εξαπάτησαν επιχειρηματία (ιχθυοπώλη) και στην Τρίπολη – καταφέρνοντας να του αποσπάσουν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό – χρησιμοποιώντας το όνομα του Αντιδημαρχου κ.Κανελλόπουλου.

Ακούστε τα όσα μας είπε: