Ο Αντιδήμαρχος Κανελλόπουλος μιλά στη ΔΡΤ για πεζοδρόμια, δρόμο πανεπιστημίου και κεντρική πλατεία (ήχος/vid)

Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2020 15:00

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μανιατάκο μίλησε το πρωί της Δευτέρας (17/08) ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης Αλέξανδρος Κανελλόπουλος.

Ο κ.Κανελλόπουλος ανέφερε αρχίκά ότι ασφαλτοστρώθηκαν αρκετοί δρόμοι στην περιφέρεια της Τρίπολης και ειδικότερα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, της Κάρτσοβας και του Αγίου Τρύφωνος. Σημείωσε ακόμα ότι την προσεχή εβδομάδα θα σβαρνιστεί η Ουάσιγκτον από την κεντρική πλατεία προς την πλατεία Βαλτετσίου, μικρότεροι δρόμοι στην περιοχή Ταξιαρχών και πάνω από την πλατεία Ανεξαρτησία, καθώς και η οδός Κεφάλα που είναι σε άσχημη κατάσταση τα τελευταία πολλά χρόνια, προκειμένου να ασφαλοστρωθούν ακολούθως με νέο τάπητα. Μάλιστα όπως ανέφερε τις επόμενες ημέρες αναμένεται η ολοκλήρωση των διαδικασιών για ασφαλτοστρώσεις σε πάρα πολλούς δρόμους που έχουν χρόνια προβλήματα στην πόλη μας.Ο κ.Κανελλόπουλος στην συνέχεια αναφερόμενος στα πεζοδρόμια που κατασκευάζονται υπογράμμισε ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο το έργο (που είχε εξαγγείλει ο Δήμαρχος Κώστας Τζιούμης) προς το νοσοκομείο – με πλακοστρώσεις και την τοποθέτηση φωτισμού, γεγονός που αναβάθμισε συνολικά την συγκεκριμένη περιοχή – όπως ο ίδιος τόνισε – και συμπλήρωσε πως θα συνεχιστούν τα πεζοδρόμια από το σημείο που έχουν σταματήσει μέχρι και στην είσοδο των ΤΕΠ του νοσοκομείου.

Για το παράπονο που εξέφρασαν τα άτομα με ειδικές ανάγκες αναφορικά με την πρόσβαση τους στα πεζοδρόμια (ράμπες), δήλωσε, πως το έργο δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί και αναμένεται να υπάρξει ασφαλτόστρωση στον δρόμο, η οποία θα ανεβάσει το επίπεδο του οδοστρώματος σε τέτοιο σημείο, που θα είναι ομαλή η σύνδεση με τις ράμπες που έχουν δημιουργηθεί.

Ερωτηθείς ο Αντιδήμαρχος για τον δρόμο του πανεπιστημίου είπε, πως υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου ολοκληρώνουν την μελέτη και όλα τα απαιτούμενα, προκειμένου άμεσα να χρηματοδοτηθεί το έργο από το περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα. Εκεί – όπως μας γνωστοποίησε – θα κατασκευαστεί ένας καινούργιος δρόμος πλάτους 14 μέτρων με σύγχρονα πεζοδρόμια, φωτισμό και ποδηλατόδρομο, ενώ έχει ετοιμαστεί πρόταση από τη Δημοτική Αρχή για χρηματοδότηση που θα περιλαμβάνει την διασύνδεση του δρόμου με μονοπάτια του άλσους Αγίου Γεωργίου και των λοιπών περιαστικών αλσυλλίων.

Επιπροσυθετα – απαντώντας σε ερώτημα για την αναβάθμιση της κεντρικής πλατείας της πόλης – ο Ανριδήμαρχος δήλωσε πως συντάσσεται μελέτη από την υπηρεσία, προκειμένου να υποβληθεί για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας το φθινόπωρο, ενώ συμπλήρωσε πως αναμένει απάντηση από την αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία στην Αθήνα για το εάν απαιτείται ή όχι αρχιτεκτονικός σχεδιασμός, δεδομένου οτι αφορά στην κεντρική πλατεία μιας μεγάλης πόλης. “Ο Dήμος θα είναι έτοιμος να υποβάλλει την πρόταση στον χρόνο που απαιτείται”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη:

Δείτε και τα όσα είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο κ.Κανελλόπουλος: