Ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Γιώργος Λαγός στη ΔΡΤ (vid)

Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2019 14:43

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης στην εκπομπή “Επί της ουσίας” με τον Δημήτρη Μανιατάκο και τον Μηνά Αρτόπουλο φιλοξενήθηκε το πρωί της Τετάρτης (09/10) ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κ.Γιώργος Λαγός.

Ο κ.Λαγός έδωσε απαντήσεις για θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του, ενώ έδωσε και διευκρινίσεις σε διάφορα θέματα που έθεσαν οι ακροατές του σταθμού, – σύμφωνα με τα όσα ήταν σε θέση να γνωρίζει, καθώς αφορούσαν αρμοδιότητες άλλου Αντιδήμαρχου και πιο συγκεκριμένα του κ.Κανελλόπουλου, με τον οποίο έχουν και άριστη συνεργασία σε πολλά ζητήματα, όπως τόνισε.Αναλυτικά κάποια από τα σημεία της συνέντευξης του:

  • Για τα αδέσποτα ανέφερε, πως θα γίνεται περισυλλογή των ζώων, στείρωση και τοποθέτηση τσιπ, ενώ γνωστοποίησε πως φιλοζωικός σύλλογος, που ανήκει στην οικογένεια Λάτση, θα βρεθεί στην πόλη μας για μια δράση στείρωσης 160 αδέσποτων, γεγονός που θα εξοικονομήσει στον Δήμο 80.000 – 100.000 ευρώ (το θέμα αυτό θα συζητηθεί στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, προκειμένου να δοθεί το “πράσινο φως”).
  • Για το μείζον θέμα των αδέσποτων, τόνισε ακόμα πως θα υπάρξει συνεργασία με τον φιλοζωικό σύλλογο Τρίπολης και πως τα ζώα μετά τις απαραίτητες εξετάσεις και τα όσα προβλέπει ο νόμος, θα επανεντάσσονται στο φυσικό περιβάλλον, αλλά σε ζώνες ένταξης και όχι στις πλατείες και στο κέντρο της πόλης. Επιπλέον έκανε την εκτίμηση, πως το ενδιαίτημα για τα αδέσποτα θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει τον Φεβρουάριο.
  • Για την ελεγχόμενη στάθμευση είπε, πως θα λειτουργήσει μεν αλλά όχι άμεσα (σύμφωνα με την εκτίμηση του σε ένα χρόνο περίπου θα τεθεί σε λειτουργία).
  • Για την αποκομιδή των απορριμμάτων ανέφερε, πως τελειώνουν οι συμβάσεις με τους εργολάβους και πρέπει να αλλάξει άμεσα ο νόμος, διαφορετικά ο Δήμος θα κληθεί με ιδία μέσα να μαζεύει τα απορρίμματα.
  • Για το Μεγαβούνι δήλωσε, πως δόθηκε εντολή από τον Δήμαρχο να συνεχιστούν οι εργασίες περίφραξης από τον εργολάβο. “Τον χώρο τον θέλουμε αφού είναι δικός μας. Να ολοκληρωθεί η περίφραξη και θα δούμε, πως θα τον αξιοποιήσουμε”, ανέφερε χαρακτηριστικά.
  • Για την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή μας τις προηγούμενες ημέρες, ξεκαθάρισε πως τα φρεάτια ήταν καθαρισμένα – γι αυτό και η πόλη αποστραγγίστηκε εντός 20 λεπτών – και πως θα υπάρξουν αποζημιώσεις για όσους υπέστησαν καταστροφές.
  • Ο κ.Λαγός δήλωσε στην συνέντευξη του πως σύντομα τα συνεργεία του Δήμου θα επισκεφτούν και τα χωριά για να προχωρήσουν σε παρεμβάσεις και εκεί.
  • Για τις λακκούβες σε πολλούς δρόμους της Τρίπολης, γνωστοποίησε πως από αύριο θα ξεκινήσει η διαδικασία για να κλείσουν με πίσσα.
  • Μεταξύ άλλων τόνισε, πως γίνονται και ενέργειες προς την κατεύθυνση δημιουργίας ενός είδους Δημοτικής αστυνομίας στον Δήμο Τρίπολης

Τέλος ο Αντιδήμαρχος αφού αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έχουν ήδη γίνει στα σχολεία και σε πολλά σημεία της πόλης, εξήρε τον Δήμαρχο Τρίπολης Κώστα Τζιούμη, για τις αντοχές και τους χειρισμούς του, αυτό το μικρό διάστημα που είναι στο “τιμόνι” του Δήμου.” Έχω εκπλαγεί με τις αντοχές και τους χειρισμούς του Κώστα Τζιούμη. Πιστεύω, πως θα είναι ένας Δήμαρχος που θα αφήσει εποχή”, δήλωσε χαρακτηριστικά.