Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (ph)

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016 02:04
Πηγή φωτο: Γιώργος Τσερεφός

Σε μία σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του πανεπιστημίου Πελποννήσου στην Καλαμάτα, ο μακαριώτατος αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος, αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτωρ του τμήματος Φιλολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών και Διαχειρίσεως Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

alvanias-anastasios-1Ο αναπληρωτής πρύτανης του Πανεπιστημίου κ. Γεώργιος Ανδρειωμένος, στην προσφώνησή του τόνισε, ότι η ακαδημαϊκή κοινότητα τιμά τον μακαριώτατο αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, για το πολύπλευρο έργο του, την επιστημονική του κατάρτιση και έρευνα, αλλά και για το ότι η ζωή του αποτελεί υπόδειγμα συνέπειας λόγων και έργων, προσήλωσης στις αξίες της Ορθοδοξίας, όπως επίσης και πραότητας και καλοσύνης για τον συνάνθρωπο. alvanias-anastasios-2

Ο πρόεδρος του τμήματος Φιλολογίας κ. Βασίλειος Κωνσταντινόπουλος, ανέγνωσε το βιογραφικό καθώς και το ψήφισμα αναγόρευσης του άξιου ιεράρχη, που ανέστησε κι αναδιοργάνωσε την Ορθόδοξη αυτοκέφαλη Εκκλησίας της Αλβανίας, σε επίτιμο διδάκτορα.

Τα διάσημα της αναγόρευσης επέδωσε ο κ. Ανδρειωμένος.

Ο μακαριώτατος αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, αφού ευχαρίστησε τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας για την τιμή στο πρόσωπό του, πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: <<Φως Χριστού και Ευρώπη>>.
alvanias-anastasios-3

Στην τελετή παρέστησαν οι σεβασμιώτατου μητροπολίτες, Απολλωνίας και Φιέρ της Εκκλησίας της Αλβανίας κ. Νικόλαος, Αμαντίας της Εκκλησίας της Αλβανίας κ. Ναθαναήλ και οι μητροπολίτες της Ελλαδικής Εκκλησίας, Μαντινείας & Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος ως εκπρόσωπος του αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, Μονεμβασίας & Σπάρτης κ. Ευστάθιος, Ηλείας & Ωλένης κ. Γερμανός, Ιλίου & Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, Αργολίδος κ. Νεκτάριος, και ο οικείος ποιμενάρχης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, καθώς και ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος.

Επίσης παρέστησαν στην τελετή ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλιφέρη, αυτοδιοικητικοί παράγοντες του νομού και πλήθος κόσμου.
alvanias-anastasios-4

φωτο:Γιώργος Τσερεφός
Πηγή: poimin.gr