Ο αρκάς Μητροπολίτης Ιερισσού στον Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας Τρίπολης (ph)

Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2019 13:32
Φωτο: arxon.gr

Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019, ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, κ. Θεόκλητος, προεξήρχε του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στην γενέτειρά του, την Τρίπολη.

Στο κήρυγμά του, ο Μητροπολίτης Ιερισσού, παίρνοντας αφορμή από το θαύμα της ιάσεως του Τυφλού από τον Κύριο, ομίλησε για την έννοια του θαύματος, από ορθοδόξου επόψεως. Τόνισε λοιπόν, ότι θαύμα είναι μια θύρα μέσα από την οποία “φαίνεται” η Βασιλεία του Θεού. Δηλαδή, μέσα από τα θαύματά του ο Κύριος φανέρωσε, “σήμανε” τη Βασιλεία του Θεού, φανέρωσε τη Βασιλεία του Θεού.Εντύπωση δε, έκανε η φρασεολογία του δανεισμένη από τον Ιερό Χρυσόστομο που ρωτά: “και τί εστιν αύτη η Βασιλεία;” και απαντά με το στόμα του ο Κύριος: “η εμή Παρουσία!”. Η παρουσία του Χριστού είναι το μεγαλύτερο θαύμα του κόσμου.

Τέλος, προ της απολύσεως ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Ιουστίνος Τσαγκούρης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Θεόκλητο για την παρουσία του προ της πανηγύρεως του Ναού, αλλά και του ευχήθηκε τα έτη του να είναι πολλά και καρποφόρα.

Πηγή: arxon.gr