Ο αστυνομικός είναι για το έγκλημα και όχι για να βεβαιώνει καταλήψεις πεζοδρομίων! (vid)

Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014 18:05

Το έγκλημα “καλπάζει” και στην Αρκαδία – Οι αστυνομικοί έχουν βρεθεί σε αδιέξοδοΆλυτα παραμένουν τα προβλήματα των αστυνομικών, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αρκαδίας Παναγιώτη Καγκαράκη. Μοναδική εξαίρεση η τροποποίηση διάταξης Προεδρικού Διατάγματος σχετικά με την έκδοση των υπηρεσιών των αστυνομικών σε εβδομαδιαία βάση, αφού μέχρι τώρα οι αστυνομικοί δεν γνώριζαν πότε δουλεύουν και πότε έχουν ρεπό. Μία ακόμα θετική εξέλιξη υπάρχει και για το θέμα της φύλαξης του κέντρου λαθρομεταναστών στην Κόρινθο, αφού και εκεί έχουν υπάρξει αιτήσεις αστυνομικών, κυρίως από την Αθήνα, για να υπηρετήσουν στο κέντρο. Βέβαια δεν έχει ακόμα το κέντρο στελεχωθεί με αποτέλεσμα οι μετακινήσεις των αστυνομικών από την Περιφέρεια Πελοποννήσου να συνεχίζεται.

Ο κ. Καγκαράκης ανέφερε ότι το σύνολο των αιτημάτων των αστυνομικών παραμένουν άλυτα και μάλιστα κάποια εκ των οποίων είναι θεσμικά και δεν έχουν επιβάρυνση οικονομική για το Κράτος. Παρόλα αυτά οι αστυνομικοί δουλεύουν με φιλότιμο και σημειώνουν επιτυχίες, όπως ήταν και η εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε στην Αρκαδία και είχε πραγματοποιήσει ληστείες και κλοπές σε πολλά σπίτια.

Παραμένουν επίσης τα ζητήματα ελλείψεων σε υλικοτεχνική υποδομή, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Καγκαράκης το έγκλημα “καλπάζει” και στην περιοχή μας και οι αστυνομικοί προσπαθούν δουλεύοντας πολλές φορές νυχθημερόν να ανταποκριθούν. Μάλιστα όπως είπε έχουν επιφορτιστεί και με “πάρεργα”, όπως είναι πλέον οι αρμοδιότητες της δημοτικής αστυνομίας παρά το γεγονός ότι “έργο του αστυνομικού είναι η καταπολέμηση του εγκλήματος και η τήρηση της τάξης και όχι η βεβαίωση κατάληψης πεζοδρομίου”.

Σημείωσε ότι δεν γνωρίζουν πότε ακριβώς θα ενταχθούν στην Ελληνική Αστυνομία οι Δημοτικοί Αστυνομικοί, ούτε πόσοι θα είναι και τόνισε πως ήταν εξαρχής αντίθετοι σε αυτήν την λογική, αφού το πιο πιθανό είναι τα άτομα που θα μεταφερθούν στην υπηρεσία να συνεχίσουν να κάνουν ό,τι έκαναν και όταν ήταν στους δήμους…

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ. Καγκαράκη στο βίντεο.

Ε.Τ.