Ο Χ. Δασκαλοθανάσης από το Deree στην ΔΡΤ | “Παίρνοντας το πτυχίο πρέπει, να ξέρεις τι θα κάνεις μετά” (ήχος)

Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2019 22:54

Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, υποψήφιοι φοιτητές–και οι γονείς τους– ενημερώνονται για το μέλλον των σπουδών τους.

Στο πλαίσιο των ενημερωτικών του εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα, το Deree – The American College of Greece ξεκινάει τη νέα χρονιά με προορισμό την Τρίπολη και το Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης επικοινώνησε με τον κ.Χάρη Δασκαλοθανάση, ο οποίος μας έλυσε απορίες αναφορικά με το γιατί να επιλέξει κάποιος το Deree, το κόστος και τις υποτροφίες, αλλά και τις ειδικότητες που προσφέρει το κολέγιο.“Όλοι πανηγυρίζουν όταν ένα παιδί μπαίνει σε μια σχολή, αλλά σημασία έχει το μετά. Το χαρτί του πτυχίου δεν λέει τίποτα από μόνο του”, ανέφερε ο κ.Δασκαλοθανάσης, ενώ στην συνέχεια μιλώντας για τον τρόπο λειτουργίας του κολεγίου, τόνισε μεταξύ άλλων: “Δεν μπορεί να σπουδάσει κάποιος στο Deree, πηγαίνοντας μόνο στις εξεταστικές. Υπάρχει όριο απουσιών, γιατί έχουμε ευθύνη να κάνουν τα παιδιά αυτό για το οποίο βρίσκονται στο κολέγιο. Δεν υπάρχει λοιπόν αυτή η κακώς εννοούμενη φοιτητική ζωή”.

Επιπλέον ο κ.Δασκαλοθανάσης μίλησε για το career office (γραφείο καριέρας) που λειτουργεί στο κολέγιο, αλλά και τον τρόπο αντιμετώπισης των σπουδαστών στο κομμάτι των σπουδών, που σκοπό έχει να τους εφοδιάσει με όλα τα απαραίτητα “όπλα” στην φαρέτρα τους, για να βγουν δυναμικά στην αγορά εργασίας είτε στην χώρα μας είτε σε κάποια χώρα του εξωτερικού.

Τέλος αναφερόμενος στο κόστος σπουδών στο Deree τόνισε: “Το κόστος για ένα παιδί που θέλει να τελειώσει στα τέσσερα χρόνια είναι περίπου 9.500 ευρώ, αλλά λίγοι πληρώνουν ολόκληρο το ποσό, γιατί υπάρχουν αρκετές υποτροφίες”.

Ακούστε την συνέντευξη:

Δυο λόγια για την εκδήλωση που θα γίνει στην Τρίπολη:

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, Παπαναστασίου 25, στις 18:00, και απευθύνεται στους νέους που ενδιαφέρονται να προχωρήσουν σε υψηλού επιπέδου σπουδές, καθώς και τους γονείς τους.

Παρόντες στην εκδήλωση θα είναι σύμβουλοι εγγραφών, καθηγητές, φοιτητές και απόφοιτοι, οι οποίοι θα παρουσιάσουν αναλυτικά τα πλεονεκτήματα των σπουδών στο Deree:

• Τα 28 καινοτόμα ακαδημαϊκά προγράμματα που οδηγούν σε πτυχία με διπλή πιστοποίηση (NECHE, OU): Βιοϊτρικές Επιστήμες, Χρηματοοικονομικά, Ναυτιλιακά, Τουρισμός, Επικοινωνία, Ψυχολογία, Πληροφορική και Σχεδιασμός δικτύων, Περιβαλλοντικές επιστήμες, Γραφιστική, Διοίκηση επιχειρήσεων, Μάρκετινγκ, κ.ά.

• Τις ποικίλες υποτροφίες, ανάμεσά τους και τις υποτροφίες για νέους με καταγωγή από την Αρκαδία και το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης ύψους 4,7 εκατ. ευρώ για το 2019-20.

• Τις ευκαιρίες για σπουδές σε κορυφαία πανεπιστήμια διεθνώς, μέσω του προγράμματος Study Abroad, αλλά και τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε πολυεθνικές εταιρείες-κολοσσούς.

• Τη δυνατότητα παράλληλης φοίτησης στο Deree με τα ελληνικά ΑΕΙ/ΑΤΕΙ για ένα ακόμη πτυχίο ή μία υποειδίκευση που θα ενισχύσουν τις γνώσεις του φοιτητή.

• Τη νέα πρωτοποριακή Αίθουσα Προσομοίωσης Χρηματοπιστωτικών Συναλλαγών (Simulated Trading Room), μοναδική στο είδος της στην περιοχή τής ΝΑ Ευρώπης, η οποία προσφέρει στους φοιτητές ένα ακόμα κορυφαίο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας.

• Το διεθνές περιβάλλον σπουδών με περισσότερους από 3.500 φοιτητές από 72 χώρες που διδάσκονται σύμφωνα με το, παγκοσμίως αναγνωρισμένο, αμερικανικό μοντέλο σπουδών, ένα σύστημα που καλλιεργεί ολόπλευρα την προσωπικότητα κάθε φοιτητή. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή προς το κοινό. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ