Ο Χρ.Λαμπρόπουλος μιλά στη ΔΡΤ | Τι είπε για αποζημιώσεις αγροτών, λίμνη Τάκα και φυσικό αέριο (ήχος)

Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021 12:13

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Μηνά Αρτόπουλο μίλησε το πρωί της Μ.Δευτέρας (26/04) ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ.Χρήστος Λαμπρόπουλος.

O Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε αρχικά στην επίκσκεψη του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Τρίπολη κ.Οικονόμου. “Στον Υφυπουργό έδωσα το υπόμνημα του αγροτικού – κτηνοτροφικού συνεταιρισμού Αρκαδίας για το θέμα των αποζημιώσεων των αγροτών. Η Αρκαδία χτυπήθηκε από πρωτόγνωρο παγετό δυο φορές. Ο Υφυπουργός ανέφερε – αυτό που είχε πει και ο πρωθυπουργός στην συνάντηση του την προηγούμενη εβδομάδα με τον Περιφερειάρχη στην Κόρινθο – πως θα προγραμματιστεί η αποζημίωση των αγροτών που επλήγησαν κατά παρέκκλιση του κανονισμού του ΕΛΓΑ. Εκτιμώ, πως σύντομα θα έχουμε πολύ καλά νέα”, ανέφερε μεταξύ άλλων.Παράλληλα αναφέρθηκε στην λίμνη Τάκα – την οποία επισκέφθηκε μαζί με τον Υφυπουργο, στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής περιμετρικά της λίμνης, στην μελέτη αδειοδότησης του υδατοδρομίου, αλλά και στο πολύ σημαντικό έργο του αρδευτικού της λίμνης, που θα καλύπτει μια πολύ μεγάλη περιοχή της Τεγέας. Στις αρχές του 2022 αναμένεται να δημοπρατηθεί αυτό το έργο, αφού λυθούν και θέματα που έχουν να κάνουν με τα περιβαλλοντικά και κυρίως με τις απαλλοτριώσεις. Το ραντεβού με τον Υφυπουργό ανανεώθηκε για μετά από 6 μήνες. “Εκτός από την Τάκα κάναμε μια κουβέντα και για την μελέτη που ολοκληρώνεται για το αρδευτικό της Βόρειας Κυνουρίας από τον Ανάβαλο. Είχα μια συνάντηση και με τον μελετητή την περασμένη εβδομάδα. Εκτίμηση μου είναι πως μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε ολοκληρωμένη μελέτη για να μπορούμε να δρομολογήσουμε την δέσμευση των πιστώσεων, που είναι πολλές. Είναι ένα φιλόδοξο έργο, που θα λύσει το αρδευτικό θέμα πολλών περιοχών”, συμπλήρωσε.

Ακόμα ο κ.Λαμπρόπουλος αναφέρθηκε στο γήπεδο της Δημητσάνας, λέγοντας, πως δέσμευση του είναι μέσα στο καλοκαίρι, να έχει εγκατασταθεί εργολάβος.

Παράλληλα μίλησε για το φυσικό αέριο στην Πελοπόννησο, ενώ του ζητήσαμε να σχολιάσει και την δήλωση του Ν.Τσιαμούλου, “πως ο Δήμος Τρίπολης θα πρέπει, να προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, εάν η Περιφέρεια δεν δώσει χρήματα για την Τρίπολη για τις συνδέσεις”. Ο κ.Λαμπρόπουλος επανέλαβε, πως η θέση της Περιφερειακής Αρχής είναι σαφής και είναι σε σύμπνοια με την επιθυμία της ΔΕΔΑ, μίλησε για τον δύσκολο δρόμο που διένυσαν για να εξασφαλιστούν τα 20.000.000 ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ αναφέρθηκε και στα προηγούμενα χρόνια, λέγοντας πως κανείς δεν ασχολήθηκε με το θέμα όταν μάλιστα υπήρχαν και περισσότεροι πόροι. “Δεν θέλω να κρίνω ούτε την άποψη του κ.Τσιαμούλου, ούτε να επέμβω στα του Δήμου Τρίπολης. Σας λέω όμως, πως περίοδος που να βοήθησε η Περιφέρεια τον Δήμο Τρίπολης περισσότερο από τώρα δεν νομίζω να υπάρχει”.

Τέλος δήλωσε: “Επιλογή μας είναι να στηρίξουμε την δημόσια επιχείρηση (ΔΕΔΑ), η οποία διεκδικεί, να μπορέσει να αδειοδοτηθεί για την Πελοπόννησο από την ΡΑΕ”, ενώ συμπλήρωσε, πως αυτό που αξίζει περισσότερο είναι να συζητήσει κανείς, το πότε κατάφερε να βρει η Περιφέρεια χρήματα για το φυσικό αέριο και γιατί παλαιότερα που κατασκευαζόταν το δίκτυο δεν ασχολήθηκε κανείς και δεν διαπραγματεύτηκε σημαντικά ζητήματα

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: