Ο Χρ. Λαμπρόπουλος στη ΔΡΤ – Τι είπε για πρόσφυγες, έργα στην Αρκαδία και ελέγχους σε αναπτυξιακές (vid)

Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2019 14:32

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης στην εκπομπή “Επί της ουσίας” με τον Δημήτρη Μανιατάκο και τον Μηνά Αρτόπουλο φιλοξενήθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Αρχικά ο κ.Λαμπρόπουλος μίλησε για το προσφυγικό – μεταναστευτικό που “καίει” την χώρα μας, αλλά και για τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί μεταφοράς μεταναστών σε στρατόπεδα της Πελοποννήσου.“Το πρόβλημα με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες είναι υπαρκτό. Πρέπει να υπάρξει μια σαφής και ορατή λύση για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Δεν μπορούμε να γκετοποιούμε αυτούς τους ανθρώπους σε στρατόπεδα. Είμαστε κατά αυτής της λύσης”, δήλωσε μεταξύ άλλων, ενώ συμπλήρωσε: “Η λύση με την ενοικίαση διαμερισμάτων φαίνεται να είναι καλύτερη, αλλά πρέπει να υπάρξει διασπορά των ανθρώπων αυτών σε όλη την χώρα. Η Τρίπολη για παράδειγμα, έχει αναλάβει ήδη ένα βάρος, καθώς φιλοξενεί πάνω από 300 άτομα”.

Στη συνέχεια ο κ.Λαμπρόπουλος εξήρε την πρωτοβουλία της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης, να ενσωματώσει στο πρόγραμμα της σύντομο δελτίο ειδήσεων στην αραβική γλώσσα, προκειμένου να μπορέσουν όσοι ζουν στην πόλη της Τρίπολης να ενημερώνονται και να ενταχθούν πιο εύκολα στον κοινωνικό ιστό.”Είμαι υπέρ αυτής της πρωτοβουλίας, που πήρατε. Καλά κάνατε και να συνεχίσετε να έχετε επαφή με τους ανθρώπους αυτούς, καθώς πρέπει να ενταχθούν στην κοινωνία”, υπογράμμισε.

Παράλληλα ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας αναφέρθηκε στην κόντρα ανάμεσα στον Παναγιώτη Νίκα και τον Πέτρο Τατούλη στην τελευταία συνεδρίαση του ΠεΣυ, καθώς και στις ανακοινώσεις που ακολούθησαν από την παράταξη του απελθόντος Περιφερειάρχη, δηλώνοντας: “Πρέπει να καταλάβουν κάποιοι, πως πλέον είναι στην αντιπολίτευση. Είναι απαράδεκτο να λένε πως δεν κερδίσαμε τις εκλογές, αλλά κάποιοι μας έφεραν”.

Για τα όσα έχουν ακουστεί για πιθανές απεντάξεις έργων – και αναφερόμενος συγκεκριμένα στην Αρκαδία – τόνισε, πως κανένα σημαντικό και ουσιαστικό έργο της Αρκαδίας δεν θα κοπεί και πως γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους.

Επιπλέον αναφερόμενος στην Πελοπόννησο Α.Ε και όχι μόνο, επανέλαβε, πως πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής είναι μετά το τέλος του ελέγχου που έχει ξεκινήσει – προκειμένου να ξέρουν τι παραλαμβάνουν – να δοθούν όλα τα στοιχεία στην δημοσιότητα και να αναρτώνται από εδώ και στο εξής όλα στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ. “Δεν απαξιώνουμε το όποιο έργο, μπορεί να έχει γίνει, αλλά είναι αδιανόητο σε εποχές οικονομικής κρίσης, να βλέπουμε αμοιβή να φτάνει στα 45.000 το χρόνο”.

Τέλος αναφορικά με την οικονομική επιτροπή, δήλωσε, πως βρήκε ελάχιστες εκκρεμότητες μόλις ανέλαβε.