Ο Χρ. Λαμπρόπουλος στη ΔΡΤ | Τι είπε για στρατόπεδο, έργα, έλεγχο και μεταφορά προσφύγων – μεταναστών (vid)

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης φιλοξενήθηκε το πρωί της Τετάρτης (05/02) ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ.Λαμπρόπουλος, όπου και παραχώρησε μια συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης στους δημοσιογράφους Δημήτρη Μανιατάκο και Μηνά Αρτόπουλο.

Ο κ.Λαμπρόπουλος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις εντάσεις, που σημειώνονται στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και στην στάση που κρατά η μείζονα αντιπολίτευση, η οποία δείχνει – όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης – πως δεν θέλει να ληφθεί καμία απόφαση.



Επιπλέον αναφέρθηκε σε ενταγμένα έργα της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής, για τα οποία στην ουσία – όπως είπε – δεν υπήρχαν εξασφαλισμένα χρήματα και ήταν απλά “υποσχέσεις”. Επιπλέον κατά την συζήτηση επί των έργων, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην προσπάθεια που θα καταβάλλει, προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν στον δρόμο Βυτίνα – Χιονοδρομικό, παρά το γεγονός, πως δεν είναι στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας.

Όσον αφορά στις εκδηλώσεις των Δήμων, τις οποίες θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια στην Αρκαδία, ξεκαθάρισε, πως θα χρηματοδοτηθούν μόνο αυτές που θεωρούνται σημαντικές και με ανταποδοτικότητα για τον κάθε Δήμο, οι οποίες και καταγράφηκαν μετά από συνάντηση που έγινε με τους Δημάρχους της Αρκαδίας.

Για την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών της Περιφέρειας στο στρατόπεδο (11ο σύνταγμα πεζικού στην Τρίπολη), δήλωσε, πως προχωρά η όλη διαδικασία για την παραχώρηση του νότιου τμήματος (από την είσοδο και αριστερά μέχρι την πλαϊνή πύλη). “Στην Αρκαδία δίνουμε 200.000 ευρώ τον χρόνο για μισθώσεις κτιρίων για την στέγαση των υπηρεσιών. Πέρα από το κόστος, δεν είναι λειτουργικό να είναι διάσπαρτες οι υπηρεσίες”, τόνισε μεταξύ άλλων.

Στην συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης κλήθηκε να απαντήσει στο εάν σχεδιάζεται η μεταφορά προσφύγων – μεταναστών στην Τρίπολη, με τον κ.Λαμπρόπουλο να απαντά: “Δεν έχω καμία πληροφόρηση για επιπλέον μεταφορά προσφύγων – μεταναστών στην Αρκαδία. Το μεταναστευτικό – προσφυγικό είναι ένα σημαντικό πρόβλημα για την Ελλάδα , χωρίς μάλιστα να υπάρχει βοήθεια από την ΕΕ. Όλοι οι Περιφερειάρχες βάζουν πλάτη στον πρωθυπουργό, γιατί είναι ένα εθνικό ζήτημα”, ενώ συμπλήρωσε: “Είναι ένα θέμα που θα το βρούμε μπροστά μας. Η Τρίπολη έχει πάρει ένα μερίδιο. Εγώ δεν θα κάνω αυτό, που δεν θέλω να μου κάνουν, να πάω δηλαδή και να πω, να μην τους πάνε στην Αρκαδία να τους πάνε στην Λακωνία. Η προσωπική μου γνώμη είναι, πως όλη η χώρα πρέπει, να υποδεχτεί πρόσφυγες και μετανάστες”.

Τέλος απάντησε σε ερωτήματα για το καταδυτικό καταφύγιο στον Τυρό και άλλα θέματα που αφορούν στην περιοχή, το ΤΑΠ – ΤΟΚ, το οποίο χαρακτήρισε ως ένα χρήσιμο εργαλείο και στον έλεγχο, που είναι σε εξέλιξη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. “Γίνεται έλεγχος. Εμείς φυσικά και δεν επιθυμούμε να βγουν άσχημα πράγματα από τον έλεγχο αυτό. Μόλις οριστικοποιηθεί, θα δημοσιευθεί”.

Δείτε την συνέντευξη:

Προηγούμενο άρθροΕ.Σ.Α.μεΑ.: Μηδέν αιτήματα του αναπηρικού κινήματος στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο
Επόμενο άρθροΑΔΕΔΥ Αρκαδίας | Ενημέρωση των εργαζομένων για Απεργία και θέματα Δημοσίου Τομέα