Ο Χρήστος Λαμπρόπουλος μιλά στη ΔΡΤ για αθλητικό κέντρο Βυτίνας και γήπεδα Νεστάνης και Τεγέας (+ήχος)

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020 18:30

Στην αθλητική εκπομπή «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης μίλησε το μεσημέρι της Τετάρτης 26/02 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος για τις προθέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου για σημαντικά αθλητικά έργα υποδομής, όπως το Αθλητικό Κέντρο Βυτίνας, το Ενωσιακό γήπεδο Νεστάνης και το γήπεδο Τεγέας.

Αρχικά σε ότι αφορά το Αθλητικό Κέντρο Βυτίνας ο κ. Λαμπρόπουλος είπε ότι ήδη έχει εξασφαλιστεί το Σανατόριο Βυτίνας από το Νοσοκομείο Καλαμάτας και απομένουν εκκρεμότητες για την παραχώρηση από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Τουρισμού του Ξενία Βυτίνας. Τη δεδομένη στιγμή όπως αναφέρθηκε η Περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκεται σε διαδικασία εξεύρεσης χώρου στην ευρύτερη περιοχή για την δημιουργία των γηπέδων. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε ότι αυτό θα υλοποιηθεί με πιστώσεις από την Περιφέρεια.Σε ότι αφορά το γήπεδο Νεστάνης ο κ. Λαμπρόπουλος τόνισε ότι το έργο δεν βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, αλλά βούληση της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι να προχωρήσει και να υλοποιηθεί το έργο. Είπε επίσης ότι το έργο προβλέπεται να καλυφθεί στο μεγαλύτερο τουλάχιστον βαθμό από πόρους της Περιφέρειας με το έργο να βρίσκεται στη φάση υλοποίησης μελέτης υλοποίησης κάτι που δεν κρίνεται δύσκολο στην προκειμένου περίπτωση λόγω της ύπαρξης αρχικών μελετών και συγκεκριμένων προδιαγραφών.

Τέλος σε ότι αφορά την ολοκλήρωση του έργου του γηπέδου Επισκοπής Τεγέας, ο κ. Λαμπρόπουλος αποκάλυψε ότι σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με στελέχη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας με σκοπό να διευθετηθούν κάποιες μικρές εκκρεμότητες, καθώς το γήπεδο βρίσκεται πολύ κοντά σε αρχαιολογικό χώρο. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου εξέφρασε την εκτίμησή του ότι πολύ σύντομα θα ξεπεραστούν οριστικά τα όποια εμπόδια και θα ολοκληρωθεί το πολύπαθο αυτό έργο. Αυτή είναι και η πρώτη φορά ίσως τους τελευταίους μήνες που γίνεται γνωστό ότι τα εμπόδια για την ολοκλήρωση του γηπέδου είχαν να κάνουν με εκκρεμότητες με την Εφορία Αρχαιοτήτων.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος στην αθλητική εκπομπή «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης μπορείτε να ακούσετε στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα: