Ο Χρήστος Λαμπρόπουλος στη ΔΡΤ για το γήπεδο της Τεγέας και τις εξελίξεις σε έργα αθλητικών υποδομών (+vd)

Παρασκευή, 9 Απριλίου 2021 03:10

Τις προηγούμενες ημέρες έγινε γνωστό ότι οι απαιτούμενες εργασίες που προβλεπόταν να υλοποιηθούν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε ότι αφορά το γήπεδο Τεγέας ολοκληρώθηκαν και το συγκεκριμένο έργο παραδόθηκε στον Τεγεατικό Σύνδεσμο. Μια σημαντική εξέλιξη η οποία αποτέλεσε αφορμή για το DRT915.GR να συναντήσει τον Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Χρήστο Λαμπρόπουλο και να μιλήσει μαζί του τόσο για το έργο του γηπέδου της Τεγέας όσο και για την εξέλιξη άλλων έργων στην ΠΕ Αρκαδίας που να αφορούν αθλητικές υποδομές.

Σε ότι αφορά το συγκεκριμένο έργο που πλέον είναι έτοιμο προς χρήση βάσει πάντα των όσων προέβλεπαν οι συμβάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο κ. Λαμπρόπουλος μας είπε: «Καταρχάς το συγκεκριμένο γήπεδο είναι σημαντικό, γιατί βρίσκεται σε μια περιοχή όπου έχει κατοίκους και παιδιά και είναι κοντά στην Τρίπολη. Άρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως αποφασίσουν ο Τεγεατικός Σύνδεσμος και ο Δήμος Τρίπολης, για να εξυπηρετήσει πολλές ομάδες που έχουν πρόβλημα καλών γηπέδων στην Τρίπολη. Είναι ένα έργο το οποίο έχει ξεκινήσει καιρό. Διευκρινίζω ότι δουλειά μου και δεν το έχω κάνει ποτέ, δεν είναι ούτε να «καπηλευτώ» έργα που έκαναν άλλοι, ούτε να παρουσιάσω έργα άλλων ως δικά μου. Όμως είναι ένα έργο το οποίο είχε ξεκινήσει πολύ καιρό και δεν είχε τελειώσει, εξαιτίας μιας σειράς προβλημάτων. Φανταστείτε ότι στο συγκεκριμένο έργο αντί να γίνει μόνο μία συνολική εργολαβία, έγιναν τρεις για να αντιμετωπιστούν διάφορα προβλήματα. Τα λύσαμε μέσα στην προηγούμενη χρονιά, έγιναν τα πρακτικά παραλαβής και δώσαμε το γήπεδο έτοιμο για χρήση στον Τεγεατικό σύνδεσμο, γιατί αυτός είναι ο ιδιοκτήτης του γηπέδου.».Από εκεί και πέρα σε ότι αφορά τις επιπλέον παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο όπως είναι τα αποδυτήρια, ο Αντιπερεφερειάρχης Πελοποννήσου πρόσθεσε: «Εκτίμησή μου είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει μια συνεννόηση του Τεγεατικού με το Δήμο Τρίπολης, κάτι που δεν είναι δική μου αρμοδιότητα. Προφανώς οι όποιες διαδικασίες έναρξης της χρήσης, έχουν να κάνουν με τη λήψη των υγειονομικών μέτρων της παρούσας περιόδου. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι θέτουν θέματα περαιτέρω έργων γύρω από το γήπεδο. Διευκρινίζω ότι εκ μέρους της περιφέρειας, έγιναν και περισσότερες παρεμβάσεις απ’ ότι αρχικά προβλέπονταν για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί το γήπεδο με αποδυτήρια ώστε να μπορεί να αδειοδοτηθεί. Είναι μια περιοχή η οποία ελέγχεται αυστηρότατα από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και άρα δεν μπορεί κανείς να κάνει ότι θέλει χωρίς έλεγχο. Το σημαντικό είναι ότι έχουμε ένα άρτιο γήπεδο που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όλου του Δήμου».

Ο κ. Λαμπρόπουλος απαντώντας σε σχετικό ερώτημα τοποθετήθηκε και σε ότι αφορά άλλα έργα που αφορούν δημιουργία αθλητικών υποδομών. Αρχικά σε ότι αφορά το Ενωσιακό γήπεδο Νεστάνης και Δημητσάνας σχολίασε: «Έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για να εγκατασταθούν γρήγορα εργολάβοι και στο γήπεδο της ΕΠΣ Αρκαδίας στη Νεστάνη. Πρόκειται για μια εργολαβία α’ φάσης που έχει προϋπολογισμό 650.000 ευρώ και για το γήπεδο της Δημητσάνας. Διευκρινίζω ότι μιλάμε για δύο γήπεδα που ωρίμασαν οι μελέτες και γίνεται κατανοητό ότι εντός του 2021 έχουμε έτοιμο ένα γήπεδο στην Τεγέα και δύο γήπεδα να ανακατασκευάζονται στη Νεστάνη και στη Δημητσάνα.».

Τοποθετήθηκε και για το πολύ μεγάλο στόχο της δημιουργίας του Αθλητικού Κέντρου Βυτίνας το οποίο θα ανήκει σε όλη την Πελοπόννησο, λέγοντας: «Ο μεγάλος στόχος ο οποίος δεν είναι της παρούσης είναι να δημιουργηθεί το προπονητικό κέντρο στη Βυτίνα, για το οποίο γνωρίζετε πόσο μεγάλη προσπάθεια γίνεται και την προχωράμε. Πρόκειται για ένα προπονητικό κέντρο για όλη την Πελοπόννησο με το οποίο θα προσπαθήσουμε να φέρουμε κόσμο και ομάδες σε περιόδους εκτός της συνηθισμένης σεζόν που έχει η Βυτίνα, αλλά πέραν αυτού κάνουμε ένα σημαντικό έργο για να παραδώσουμε, γήπεδα άρτια και ασφαλή και στις ομάδες και στα παιδιά της Αρκαδίας, οφείλοντας να τους παρέχουμε κάθε δυνατότητα στον τόπο τους.».

Αναφέρθηκε και σε άλλες παρεμβάσεις σε επίπεδο αθλητικών υποδομών με τη δημιουργία του γηπέδου μπάσκετ στο Βαλτεσινίκο, την οριστικοποίηση του εργολάβου για τον ηλεκτροφωτισμό στο γήπεδο Λεβιδίου, την ολοκλήρωση του ηλεκτροφωτισμού στο γήπεδο Αγίου Ανδρέα και την προγραμματική σύμβαση που θα γίνει προσπάθεια να υπογραφεί μέσα στον Απρίλιο για την τοποθέτηση κερκίδας στο γήπεδο Μελιγούς.