Ο Δ.Βόσνος μιλά στη ΔΡΤ | Τι είπε για Γρηγόρη Λαμπράκη, απορρίμματα, αδέσποτα και την “Πελοπόννησος ΑΕ” (ήχος)

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021 11:11

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Μηνά Αρτόπουλο μίλησε το πρωί της Τετάρτης ο επικεφαλής της παράταξης “Για την Τρίπολη” κ.Δημήτρης Βόσνος.

Αρχικά ο κ.Βόσνος μίλησε για τις προτάσεις που κατέθεσε χτες – εκτός ημερήσιας διάταξης – μια εκ των οποίων αφορούσε στον Γρηγόρη Λαμπράκη και στο πως, μπορεί να τιμηθεί αυτή η προσωπικότητα. “Θεωρώ σημαντικό, πως ο Δήμος Τρίπολης ασχολείται με την γενέτειρα του Γρηγόρη Λαμπράκη. Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι πως αποτελεί ένα έργο του πολυχώρου που θα δημιουργηθεί, ξεκίνησε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή”, ενώ πρόσθεσε: “Εγώ πρότεινα να γίνουν τα πρώτα βήματα, για να δούμε και ένα ενιαίο πάρκο ειρήνης και Ολυμπισμού, καθώς και το υπάρξει μια γιορτή μνήμης και τιμής για τον Γρηγόρη Λαμπράκη”.Στην συνέχεια μιλώντας για το θέμα των απορριμμάτων δήλωσε μεταξύ άλλων: “Από την ώρα που το σύστημα είχε κάνει αυτή την επιλογή αυτού του έργου, εμείς ήμασταν πολύ μικροί για να το ανατρέψουμε. Νομίζω είναι μονόδρομος πλέον. Μακάρι να υπαρξουν παρεμβάσεις – που δεν το βλέπω – για να μειωθεί το κόστος για τους πολίτες. Εγώ ήμουν θετικός προς όλους τους Δημάρχους που προσπαθούσαν να κάνουν κάτι μόνοι τους, αλλά δεν υπήρχαν πολλά περιθώρια”,

Ο κ.Βόσνος μιλώντας για τα αδέσποτα, επανέλαβε την διαφωνία του αναφορικά με το να πληρώνονται χρήματα από τον Δήμο σε ξένους χώρους για την φιλοξενία των αδέσποτων, υπογραμμίζοντας, πως θα πρέπει ο Δήμος να προχωρήσει το ενδιαίτημα σε έναν μεγάλο χώρο, που να είναι επισκέψιμος και από τους πολίτες που θέλουν να προσφέρουν στα ζώα.

Τέλος μίλησε και την αξιοποίηση της βίλας Τουρκοβασίλη, που – όπως είπε – πρέπει να είναι στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής, αλλά και για ένα θέμα εκτός Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούσε στην ΠΕΔ και την Πελοπόννησος ΑΕ. “Η εικόνα είναι σαφής. Χρήματα δεν καταχράστηκαν! Δεν μπήκαν χρήματα στην τσέπη κανενός”, δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ απαντώντας στο ένα υπάρχει το ενδεχόμενο να αναλάβει την προεδρία της εταιρείας, τόνισε μεταξύ άλλων: “Αν μπορώ να συμβάλλω στην αξιοποίηση αυτού του χρήσιμου εργαλείου, θα αποδεχτώ την τιμητική πρόταση του κ.Καμπόσου. Πρωτεύον είναι να διατηρηθεί η εταιρεία. Εμείς με παρέμβαση μας θα ζητήσουμε την μη διάλυση της εταιρείας και τον διαχειριστικό της έλεγχο. Επίσης αποφασίσαμε να ζητηθεί μια συνάντηση ειλικρινούς διαλόγου με τον Περιφερειάρχη”

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: