Ο Δήμαρχος Δ. Παυλής στη ΔΡΤ για κοιμητήρια, λακκούβες και εκλογές (ήχος)

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018 12:24

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης μίλησε το πρωί της Πέμπτης ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.Δημήτρης Παυλής.

Ο κ. Παυλής σχολίασε, στους δημοσιογράφους Μανιατάκο Δημήτρη και Μηνά Αρτόπουλο τα θέματα που συζητήθηκαν στην διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, ενώ έδωσε και απαντήσεις στα όσα του καταλογίζουν τα μέλη της αντιπολίτευσηςΑρχικά ο Δήμαρχος σχολιάζοντας τις ερωτήσεις, που καταθέτει η αντιπολίτευση, δήλωσε: «Σημασία έχει να μιλάμε για σοβαρά πράγματα και όχι να κάνουμε ερωτήσεις για να κάνουμε πολιτική».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα των κοιμητηρίων – ένα θέμα που αποσύρθηκε τελικά στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου – ξεκαθαρίζοντας: «Τα κοιμητήρια δεν είναι θέμα δικής μας απόφασης. Η χρήση τους μεταφέρεται στους Δήμους – όχι όμως και το ιδιοκτησιακό κομμάτι. Η διαχείριση ενός νεκροταφείου διέπεται από έναν κανονισμό και από εμάς ζητείται να δούμε αυτό το λειτουργικό κομμάτι. Θα γίνουν τοπογραφικά σε όλα τα κοιμητήρια. Εμείς εμπλεκόμαστε αυστηρά και μόνο στο κομμάτι του κοιμητηρίου, που αφορά στους τάφους και όχι στις εκκλησίες. Θέλουμε να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να μην μεταφερθούν όλα τα κοιμητήρια στο ΝΠΔΔ, αλλά να είναι στον κεντρικό Δήμο», ενώ συμπλήρωσε: «Αφού γίνει η καταγραφή θα φτιάξουμε τον κανονισμό. Αυτό χρειάζεται χρόνο».

Αναφορικά με το πολυμηχάνημα, που θέλει να προμηθευτεί ο Δήμος για την επούλωση λακκουβών, αλλά και τα σχόλια του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης επί του συγκεκριμένου θέματος, ο κ.Παυλης τόνισε: «Ο κ.Σμυρνώτης μπορεί να φαντάζεται ότι θέλει. Το πολυμηχάνημα θα κάνει επιτόπου παραγωγή ασφάλτου και άμεσα θα κλείνουν οι λακκούβες. Ο κ.Σμυρνιώτης γιατί δεν πήρε ένα τέτοιο μηχάνημα; Πρέπει να θυμηθεί, πως όταν παρέδωσε αυτός το 2014, υπήρχαν εκατοντάδες λακκούβες».

Για το Ματζούνειο, δήλωσε: «Πρέπει να ντρέπεται ο κ.Σμυρνιώτης, που δεν ψήφισε το έργο αυτό. Πρέπει να γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες, μέχρι να προκύψει ο τελικός ανάδοχος».

Τέλος για τις επικείμενες εκλογές και την στήριξη δυο κομμάτων στο πρόσωπο του, τόνισε: «Εμείς δεν έχουμε πάρει χρίσματα. Κάποιοι πολιτικοί φορείς επιβραβεύουν το έργο μας. Αν είχαν δυσαρεστηθεί, θα είχαν άλλη πρόταση. Αντιλαμβάνονται ότι βάσει των δυνατοτήτων που υπήρχαν, έγινε μια αξιόλογη προσπάθεια», ενώ πρόσθεσε: «Πρέπει να υπάρξει μια γενικότερη συστράτευση και να στηρίξουμε τα έργα, που έχουν δρομολογηθεί, για να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ για το Δήμο Τρίπολης».

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: