Ο Δήμαρχος Δημήτρης Παυλής για το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής σχετικά με τους συμβασιούχους

Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017 21:40

Το πλάνο της δημοτικής αρχής για τους συμβασιούχους καθαριότητας ξεκαθάρισε ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής στο δημοτικό συμβούλιο, ύστερα από ερώτηση του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δημήτρη Νικολάου.

Ο κ. Παυλής τόνισε ότι ο επίτροπος έχει δώσει εντολή να πληρώνονται οι συμβασιούχοι, αλλά όχι πέραν του 24μηνου. που λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου του 2017.Επομένως, μέχρι τις 30/9/2017 οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα του δήμου Τρίπολης θα συνεχίζουν να εργάζονται και να πληρώνονται κανονικά ξεκαθάρισε ο Δήμαρχος.

Το δεύτερο στάδιο αφορά τη δυνατότητα που δίνεται στους δήμους, με τη νέα ρύθμιση της κυβέρνησης, για να γίνουν καινούργιες συμβάσεις όχι όμως πέρα της 31ης Μαρτίου 2018.

«Πρόθεση του δήμου είναι να δουλέψουν ως τις 31/3/2018. Επειδή πρόκειται για νέα σύμβαση, προφανώς εκτιμώ ότι θα πληρωθεί. Αλλά θα το δούμε τις επόμενες μέρες σε συνάντηση στο υπουργείο εσωτερικών. θα είναι θετική η εισήγηση μου» είπε ο κ. Παυλής.

Το τελευταίο βήμα αποκάλυψε ο Δήμαρχος είναι να γίνει τροποποίηση του οργανισμού του Δήμου Τρίπολης και από 52 μόνιμες θέσεις στον τομέα καθαριότητας να γίνουν 70. «Προκειμένου να καλύψουμε τις δικές μας ανάγκες και η περισυλλογή των απορριμμάτων να γίνεται από δημοτικούς υπαλλήλους πρέπει να τροποποιηθεί ο οργανισμός κάτι που θα γίνει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Θα αυξηθούν οι οργανικές θέσεις στις 70. Με αυτό τον τρόπο, εκτιμά η υπηρεσία ότι μπορεί να καλύψει το σύνολο του δήμου.

Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα και συμφωνήσαμε με την οικονομική υπηρεσία και εξεδόθη βεβαίωση για κάλυψη αυτών των θέσεων.

Μέχρι 31/3/ θα έχει ανοίξει ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για να βγουν οι μόνιμες θέσεις που θα διεκδικήσουν οι σημερινοί συμβασιούχοι και όχι μόνο» είπε.