Ο Δήμαρχος Τρίπολης απάντησε σε ερωτήματα πολιτών | Τα θέματα που του έθεσαν (vid)

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 22:00

Live μέσω ζωντανής εκπομπής μίλησε το βράδυ της Δευτέρας ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Κώστας Τζιούμης, μέσα από το Facebook page του.

Αρχικά ο Δημαρχος επανέλαβε την δέσμευση του, να επικοινωνεί συχνά με τους πολίτες και να προχωρά σε απολογισμό, ενώ παράλληλα παρακάλεσε όλους τους δημότες να τηρούν με ευλάβεια τα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, προκειμένου να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και τους οικείους τους.Απαντώντας σε ερωτήματα που του έθεσαν οι πολίτες, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην ελεγχόμενη στάθμευση, η οποία στο διάστημα των επόμενων 2 – 3 μηνών, θα αρχίσει να λειτουργεί αρχικά με κάρτα και μετέπειτα με ηλεκτρονικό τρόπο. Στην επόπτευση της ελεγχόμενης στάθμευσης κομβικό ρόλο θα έχει η δημοτική αστυνομία, η οποία θα επανασυσταθεί στον Δήμο Τρίπολης.

Αναφερόμενος στις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις για την Άλωση της Τριπολιτσάς – που έγιναν υπό ιδιαίτερες συνθήκες – τις χαρακτήρισε ως ποιοτικές, ενώ τόνισε, πως τηρήθηκαν όλα όσα προβλέπονται για την προστασία της δημόσιας υγείας. “Ελπίζουμε, πως του χρόνου που συμπληρώνονται 200 χρόνια, οι υγειονομικές συνθήκες θα είναι καλύτερες για να γιορτάσουμε με λαμπρότητα. Ο Δήμος ετοιμάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα όχι μόνο εκδηλώσεων”, δήλωσε μεταξύ άλλων.

Για τις παιδικές χαρές ανέφερε, πως ήδη έξι από τις παιδικές χαρές θα παραδοθούν την Παρασκευή και τον επόμενο ενάμιση μήνα θα παραδοθούν προς χρήση και οι υπόλοιπες. Παράλληλα γνωστοποίησε, πως θα γίνουν παρεμβάσεις και σε άλλες παιδικές χαρές με χρήματα του Δήμου, ενώ εξέφρασε την χαρά του για το γεγονός, πως λύθηκε ένα χρόνιο πρόβλημα.

Για την κατασκευή πεζοδρομίων ο κ.Τζιούμης τόνισε: “Έχουν να φτιαχτούν πεζοδρόμια στην Τρίπολη πάρα πολλά χρόνια, ίσως και πάνω από μια δεκαετία. Κάνουμε ήδη πράξη τα όσα είχαμε πει. Ολοκληρώνονται αυτές τις ημέρες και τα πεζοδρόμια στο νοσοκομείο. Άλλαξε ολόκληρη η εικόνα της περιοχής, καθώς υπήρξε μια γενικότερη ανάπλαση”, ενώ υπογράμμισε, πως ο ίδιος θα μιλά πάντα για αυτά που κάνει η Δημοτική Αρχή και όχι για αυτά που θα κάνει στο μέλλον. “Τις επόμενες ημέρες υπογράφουμε σύμβαση 300.000 ευρώ για βελτίωση των πεζοδρομίων στο κέντρο της πόλης”, τόνισε, μιλώντας για τα πεζοδρόμια στην Τρίπολη.

Για τις ασφαλτοστρώσεις ο Δήμαρχος δήλωσε, πως στο τέλος της εβδομάδας – που θα βελτιωθεί ο καιρός – θα συνεχιστούν και στην πόλη και στα χωριά του Δήμου.

Για το Open mall , δήλωσε, πως είναι κάτι που θα αλλάξει την εικόνα της πόλης μας. Την ερχόμενη εβδομάδα θα μπουν οι υπογραφές στην σύμβαση με τον ανάδοχο για να ξεκινήσουν τα έργα, ενώ στην περιοχή θα τοποθετηθούν παγκάκια με wi-fi  και θα δημιουργηθεί και ηλεκτρονική πλατφόρμα, που θα δίνει την δυνατότητα στον πολίτη να βλέπει μέσα απο το κινητό του προσφορές καταστημάτων της περιοχής, κάτι που θα επεκταθεί σταδιακά σε όλη την πόλη. “Το open mall είχε ενταχθεί από την προηγούμενη δημοτική Αρχή και όπως εμείς έτσι και 39 Δήμοι είχαν μπει τον πρόγραμμα αυτό.  Είμαστε ο πρώτος δήμος από τους 40 που υπογράφουμε σύμβαση και προχωράμε το έργο”, δήλωσε ο Κώστας Τζιούμης.

“Σε οχτώ μήνες περίπου από σήμερα θα έχουμε μια πλήρη μελέτη για την βιώσιμη αστική κινητικότητα και το πως πρέπει να κινηθεί τα επόμενα δέκα χρόνια η πόλη μας, όπου θα καθορίζεται μεταξύ άλλων και το που θα γίνουν ποδηλατόδρομοι – κατόπιν πάντα διαβούλευσης και με τους πολίτες”, τόνισε στην συνέχεια ο Δήμαρχος, απαντώντας σε ερωτήματα σχετικά με κατασκευή ποδηλατοδρόμων.

‘Ενα θέμα ακόμα που τέθηκε από συμπολίτη μας αφορούσε στην απολιγνιτοποίηση, καθώς πλήττεται και ο δικός μας Δήμος, μιας που μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας εργάζεται στην ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη. Ο Δήμαρχος στην απάντηση του δήλωσε, πως ο Δήμος Τρίπολης θα διεκδικήσει αυτά που του αναλογούν – χωρίς καμία διάθεση να έρθει σε κόντρα με τον Δήμο Μεγαλόπολης.

Ο φωτισμός και τα προβλήματα που υπάρχουν στην πόλη αλλά και στα χωριά, ήταν ένα ακόμα θέμα που έθεσαν οι πολίτες στον Δήμαρχο, με τον Κώστα Τζιούμη να απαντά, πως ο Δήμος βρίσκεται στην διαδικασία ανάθεσης της μελέτης για να αλλάξει – εκσυγχρονιστεί ο φωτισμός σε όλο τον Δήμο, κάτι που – όπως είπε – θα γίνει πολύ νωρίτερα από τέλος της τετραετίας.

Αναφορικά με την φημολογία που λέει, πως η νοσηλευτική σχολή επιχειρείται, να επανέλθει στην Σπάρτη, ο κ.Τζιούμης δήλωσε μεταξύ άλλων: “Ο Δήμος Τρίπολης είναι κάθετα αντίθετος σε οποιαδήποτε τέτοια σκέψη. Η μεταφορά της σχολής στην πόλη μας έγινε για συγκεκριμένους λόγους που συνεχίζουν να υπάρχουν. Είμαστε στην διάθεση του πανεπιστημίου για να βοηθήσουμε ακόμα και σε υποδομές”

Τέλος ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις καταλήψεις στα σχολεία, στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ, στην πλατεία Αγίου Βασιλείου, στην στήριξη των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, στα αδέσποτα και στα  αντιπλημμυρικά έργα, ένα θέμα για το οποίο ανέφερε πως έχουν ετοιμαστεί δυο μελέτες και αναμένονται τα χρηματοδοτικά προγράμματα, προκειμένου να λυθεί αυτό το μεγάλο αυτό πρόβλημα της πόλης μας.

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε ο Δήμαρχος στην live επικοινωνία του με τους δημότες: