Ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης σε live επικοινωνία με τους δημότες – Τα ερωτήματα και οι απαντήσεις (vid)

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2020 22:43

Με τους Δημότες επικοινώνησε – όπως έχει ήδη καθιερώσει προς το τέλος του κάθε μήνα – το βράδυ της Δευτέρας (27/07) ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης – Ο Δήμαρχος μέσω live επικοινωνίας από την σελίδα του στο facebook ενημέρωσε τους πολίτες για διάφορα θέματα που αφορούν στον Δήμο, ενώ απάντησε και στα ερωτήματα που του τέθηκαν , ανανεώνοντας το διαδικτυακό ραντεβού του με τους δημότες για το τέλος Αυγούστου…

Αναλυτικότερα τα όσα ανέφερε:“Κάνουμε νοικοκυρεμένη δουλειά στο Μεγαβούνι – Δεν άκουσα καμία υλοποιήσιμη πρόταση από την Αντιπολίτευση”

Για τη διαχείριση των απορριμμάτων ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης ανέφερε μεταξύ άλλων, πως η δική του Δημοτική Αρχή είχε δεσμευτεί εξ αρχής ότι θα έκλεινε την χωματερή στον Άγιο Βλάση. “Εμείς συνεχίσαμε αυτό που ξεκίνησε η προηγούμενη δημοτική αρχή, για να ετοιμαστεί ο χώρος στο Μεγαβούνι, ενώ προχώρησε διεθνής διαγωνισμός για διαχείριση και δεματοποίηση απορριμμάτων. Ετοιμάσαμε μια προσωρινή λύση στο Μεγαβούνι. Ποτέ δεν είπαμε ότι είναι η τέλεια προσωρινή λύση. Η λύση είναι η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων. Ελπίζω, πως ο χώρος στο Μεγαβούνι θα λειτουργήσει για λίγους μήνες και ότι ως το τέλος του χρόνου θα ξεκινήσει το έργο ΣΔΙΤ της Περιφέρειας”, ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ υπογράμμισε, πως είναι η πρώτη νόμιμη λύση στην ιστορία του Δήμου Τρίπολης, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα, πως δεν είναι μια ιδανική λύση και πως υπάρχουν μικροπροβλήματα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαν να επιτρέψουν να παραμείνουν τα σκουπίδια στους δρόμους

Αναφερόμενος στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ανέφερε πως, δεν άκουσε καμία εφαρμόσιμη πρόταση. “Εξετάσαμε και τη λύση της μεταφοράς, με τον ΧΥΤΑ Φυλής και το ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου που είναι οι πιο κοντινοί νόμιμοι χώροι, δεν δέχθηκαν όμως να πάρουν τα απορρίμματα του Δήμου Τρίπολης. Λένε κάποιοι να τα μεταφέρουμε τα απορρίμματα και τους προκαλώ να μας πουν, που να τα πάμε. Να πάμε στη Θεσσαλονίκη ή στην Κοζάνη; Κι αν εννοούν εκεί, θα πρέπει να μιλήσουμε και για το μεγάλο κόστος”, δήλωσε.

Σχετικά με το Μεγαβούνι και το τι ακριβώς γίνεται εκεί, τόνισε: ” Μέχρι τώρα δεν έχει ακουμπήσει σκουπίδι στο χώμα. Κάνουμε μια νοικοκυρεμένη δουλειά. Πιθανόν στην αρχή να υπάρχουν μικροπροβλήματα, αλλά μέχρι στιγμής η εικόνα είναι αξιοπρεπης. Οι υπηρεσίες του Δήμου ελέγχουν καθημερινά τον ανάδοχο. Είμαστε περήφανοι, γιατί δημιουργήθηκε μια αναστάτωση με το κλείσιμο του Άγιου Βλάση ,αλλά εμείς προχωρήσαμε αμέσως στην επόμενη λύση χωρίς να μείνουν τα απορρίμματα ούτε μια μέρα στον δρόμο”.

“Αύριο ή μεθαύριο μπαίνουν οι υπογραφές, για να φτιαχτούν ασφαλείς παιδικές χαρές”

Μιλώντας για τις παιδικές χαρές ο Κώστας Τζιούμης γνωστοποίησε πως αύριο ή μεθαύριο θα υπογραφεί η σύμβαση, για να ξεκινήσουν οι εργασίες σε 13 παιδικές χαρές, προκειμένου να πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας, ενώ ανέφερε, πως γίνεται η προετοιμασία και για να φτιαχτούν παιδικές χαρές και σε κάποια χωριά του Δήμου , που δεν έχουν.

“Η στήριξη μας στα χωριά είναι σαφής – Συνεργεία και εργολάβοι έχουν κάνει πολλαπλές παρεμβάσεις και συνεχίζουν”

“Η στήριξη μας στα χωριά είναι σαφής. Συνεργεία του Δήμου και εργολάβοι έχουν κάνει πολλαπλές παρεμβάσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες”, δήλωσε στην συνέχεια ο Δήμαρχος αναφερόμενος στα χωριά του Δήμου, ενώ συμπλήρωσε, πως γίνεται μια τεράστια προσπάθεια – παρέμβαση στο κομμάτι της αγροτικής οδοποιίας.

“Δεν θα υπάρξει νέα ειδοποίηση για καθαρισμό ιδιωτικών οικοπέδων…”

Ο κ.Τζιούμης αναφέρθηκε ακόμα στην υποχρέωση των ιδιοκτητών να καθαρίζουν τα οικόπεδα τους από σκουπίδια και ξερά χόρτα, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα υπάρξει καμία νέα ειδοποίηση από τον Δήμο – σε όσους δεν έχουν πράξει τα δέοντα. “Θα προχωρήσουμε σε καθαρισμό των οικοπέδων και η χρέωση των δαπανών θα γίνει στους ιδιοκτήτες”, τόνισε

“Εχει γίνει μια τεράστια προσπάθεια στο θέμα των αδέσποτων – Είναι σαφές, πως το πρόβλημα έχει βελτιωθεί….”

Για το θέμα των αδέσποτων, ανέφερε: “Νομίζω οτι το πρόβλημα έχει σαφώς βελτιωθεί – κυρίως στην πόλη – σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ.Τζιούμης, κάνοντας αναφορές στον ισχύοντα νόμο και στα προβλήματα που δημιουργεί.

Παράλληλα ανέφερε πως, εχει γίνει μια τεράστια προσπάθεια στην περισυλλογή, τις στειρώσεις και τους εμβολιασμούς τον αδέσποτων ζώων, με τιμές μάλιστα ασύγκριτα χαμηλότερες σε σχεση με προηγούμενα χρόνια- όπως τόνισε.

Κλείνοντας το συγκεκριμένο θέμα δήλωσε πως, είναι ένα πρόβλημα που δεν μπορεί να εξαφανιστεί, γνωστοποίησε, πως ξεκινά σε συνεργασία με την φιλοζωική και πρόγραμμα υιοθεσίας αδέσποτων, ενώ ζήτησε και την συνδρομή – καλύτερη συνεργασία των προέδρων των χωριών, για την επίλυση των θεμάτων που προκύπτουν εκεί με αδέσποτα ζώα.

Επιπλέον ο Δήμαρχος απάντησε σε ερωτήματα που αφορούσαν σε ποδηλατοδρόμους, αλλά και στο πράσινο της πόλης – το οποίο θα αυξηθεί όπως είπε – και σε σημεία όπως η πλατεία Πετρινού.

“Έχουμε παρακολουθήσει όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα που έχουν βγει και έχουμε υποβάλλει προτάσεις σε όλα…”

Ο Δήμαρχος Τριπολης αναφέρθηκε επίσης και στις προτάσεις που προετοιμάζει και υποβάλλει όλο αυτό το διάστημα ο Δήμος Τρίπολης, προκειμένου να εντάξει έργα σε χρηματοδοτικά προγράμματα, ξεκαθαρίζοντας, πως ο Δήμος δεν έχει χάσει καμία ευκαιρία και εχει υποβάλλει προτάσεις σε όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα που έχουν βγει.

Ανάμεσα στις προτάσεις που θα κατατεθούν το αμέσως επόμενο διάστημα είναι και αυτή που αφορά στην πλήρη ανακατασκευή του παλαιού Δημαρχείου της πόλης.

Ακόμα ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και σε ευρωπαϊκά προγράμματα κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο πρόγραμμα που αφορά στις 100 πιο έξυπνες πόλεις , όπου ο Δήμος Τρίπολης αν και ο μικρότερος Δήμος, έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τέλος ο κ.Τζιούμης αναφέρθηκε στην ελεγχόμενη στάθμευση η οποία θα έρθει σαν θέμα στο μεθεπόμενο συμβούλιο – μαζί με τον νέο κανονισμό του Δήμου που προβλέπει την δημιουργία δημοτικής αστυνομίας, στο open mall – όπου ο Δήμος Τρίπολης είναι ο μόνος δήμος από τους ενταγμένους που έχει ήδη δημοπρατήσει το έργο, αλά και στην πλατεία Αγίου Βασιλείου και την ανάγκη, που υπάρχει να αλλάξει η εικόνα της. “Υπάρχει μια παλιά μελέτη. Εμείς επαναφέρουμε το θέμα και ευελπιστούμε να το εντάξουμε σε κάποιο πρόγραμμα. Έχει έρθει η ώρα να αλλάξει η εικόνα της πλατείας”, τόνισε, ενώ συμπλήρωσε, πως θα υπάρξει μέριμνα για τους οδηγούς ταξί – που είναι ένας κλάδος που πλήττεται τα τελευταία χρόνια – προκειμένου να μην επηρεαστούν από την ανάπλαση.

Δείτε τα όσα είπε ο Δήμαρχος στο βίντεο που ακολουθεί: