Ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης στη ΔΡΤ για τις εξελίξεις με τη διαχείριση απορριμμάτων (ήχος)

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020 10:35

Τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για τη διαχείριση των απορριμμάτων, μετά την δικαστική απόφαση να κλείσει ο χώρος στον «Άγιο Βλάση», ανέλυσε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, σε συνέντευξη του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της Δημοτικής Ραδιοφωνίας.

Τα νέα δεδομένα προέκυψαν από την δικαστική απόφαση που ουσιαστικά καλεί τον Δήμαρχο να σταματήσει να μεταφέρει σκουπίδια στον «Άγιο Βλάση». Με βάση αυτή την εξέλιξη, ο Δήμαρχος Τρίπολης ζήτησε χθες από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα, να προωθήσει αίτημα προς την Γενική Γραμματεία πολιτικής Προστασίας, για να κηρυχθεί ο Δήμος Τρίπολης, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.Από τη στιγμή που κηρυχθεί ο Δήμος σε «έκτακτη ανάγκη», τότε θα πάψει να λειτουργεί ο Άγιος Βλάσης και πλέον τα σκουπίδια θα μεταφέρονται και θα διαχειρίζονται στο Μεγαβούνι.

Ο κ. Δήμαρχος εξήγησε ότι από την πρώτη στιγμή η δημοτική του αρχή είχε θέσει ως προτεραιότητα το κλείσιμο του Αγίου Βλάση, ενώ υπογράμμισε ότι ξεμπλόκαρε το έργο στο Μεγαβούνι, το οποίο αν και είχε θεωρητικά ξεκινήσει το 2018, δεν είχε γίνει απολύτως τίποτα, μέχρι να αναλάβει η νέα δημοτική αρχή.

Επίσης, ο κ. Τζιούμης κατέστησε σαφές ότι η λύση του Μεγαβουνίου, όπως προβλέπεται και στον σχετικό διεθνή διαγωνισμό, θα είναι προσωρινή, μέχρι να ξεκινήσει το μεγάλο έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την ΤΕΡΝΑ, κάτι που εκτιμάται ότι θα γίνει εντός του 2020, σύμφωνα με τον κ. Νίκα.

«Εμείς τρέχουμε αυτές τις διαδικασίες και προσπαθούμε να μην μείνουν σκουπίδια στους δρόμους της πόλης, ούτε για μία μέρα» είπε ο Δήμαρχος Τρίπολης.

Ακούστε το ηχητικό.