Ο Δήμαρχος Τρίπολης στη ΔΡΤ 91,5 για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (ήχος)

Τρίτη, 12 Ιούνιος 2018 14:00

Στην εκπομπή «Επί της Ουσίας», με τον Δημήτρη Μανιατάκο και τον Μηνά Αρτόπουλο, φιλοξενήθηκε σήμερα, 12 Ιουνίου, ο Δήμαρχος της Τρίπολης, κ. Δημήτρης Παυλής, αναφερόμενος στα όσα ειπώθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο κ. Παυλής σχολίασε τις τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης αναφορικά με κρίσιμα θέματα, όπως αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων , των αδέσποτων ζώων, της ΚΕΔΗΤ, αλλά και τις καταγγελίες που ο ίδιος έκανε χθες έναντι αιρετών και «δημοσιογραφικών απατεώνων με ΙΧ blog».

Αναλυτικότερα, σήμερα το πρωί ο κ. Σμυρνιώτης, ισχυρίστηκε σε συνέντευξή του στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης, ότι, με την ιδιότητά του ως μηχανικός, παρενέβη προκειμένου να μην κρατηθούν οι χειριστές των μηχανημάτων στο Μεγαβούνι. Ο κ. Παυλής επ’ αυτού υποστήριξε, ότι κάθε μορφή δημόσιου διάλογου πρέπει να γίνεται με υπευθυνότητα και όχι σε μορφή κουτσουμπολιού, τονίζοντας ότι «ο κ. Σμυρνιώτης πρέπει να καταγγέλλει επώνυμα ό,τι πιστεύει πως γίνεται λανθασμένα ή παράνομα», καθώς, όπως διασαφήνισε ο ίδιος είναι «αδύνατον να απαντά σε τέτοιους ισχυρισμούς».

Εξηγώντας τους χθεσινούς ισχυρισμούς του περί «απατεώνων δημοσιογράφων» , δήλωσε, πως είναι ηθικά ανάλγητο να αρθρογραφεί κανείς ανυπόστατα, επισημαίνοντας πως οι δημοσιογράφοι πρέπει να είναι διαπιστευμένοι και υπεύθυνοι. Σε περίπτωση που η αξιοπιστία του δημοσιογραφικού επαγγέλματος δεν τηρείται από τους «εργαζόμενους σε Ι.Χ. ΜΜΕ», αυτός, ως δημόσιο πρόσωπο – είπε – οφείλει να αντιδρά προκειμένου να προστατευθεί από τη συκοφαντία. Στην τοποθέτηση πως οι συκοφαντίες αυτές τοποθετούν το δημοσιογραφικό κόσμο, συλλήβδην, στη θέση του κατηγορουμένου και θίγουν την αξιοπιστία των Μέσων, ανεξαιρέτως, με τη βαρύτητα που έχει μια δημόσια καταγγελία από την Αρχή του τόπου, ο κ. Παυλής απάντησε πως οι υπαίτιοι γνωρίζουν ποιοι είναι και θίγονται προσωπικά. Στα ερωτήματα της εκπομπής και στο αίτημα να μιλήσει με ονόματα για το ποιους εννοεί, προκειμένου να μην «τσουβαλιάζονται» όλοι οι δημοσιογράφοι, ο κ. Δήμαρχος δεν απάντησε με συγκεκριμένα ονόματα, αρκέστηκε όμως να πει ότι δεν πρόκειται για δημοσιογράφους επαγγελματίες, αλλά για «δημοσιογραφούντες».

Τέλος, σε συνέχεια των όσων είπε χθες, εξέφρασε και σήμερα την αγανάκτησή του για τα άρθρα εναντίον του, εξηγώντας ότι, ως δημόσιο πρόσωπο είναι «δεκτικός στην κριτική και την κατάδειξη των κακώς κειμένων», αλλά εναντιώνεται σε κατηγορίες που «δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και αποτελούν προϊόν εξυπηρέτησης συμφερόντων».

Αναφορικά με το ζήτημα της προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων στο Μεγαβούνι, δήλωσε πως ήταν χρονοβόρα η επικύρωση των αδειών από τις αρμόδιες αρχές, ωστόσο οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου έχουν ξεκινήσει και η όποια αντίδραση του κ. Σμυρνιώτη οφείλει να ακολουθήσει τη νομική οδό. Ενώ, διαβεβαίωσε ότι το ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων βρίσκεται πλέον σε τελικό στάδιο.

Αναφορικά με την ΚΕΔΗΤ και τα χρέη τα οποία καταγγέλλει η αντιπολίτευση, ο κ. Δήμαρχος υπενθύμισε, τόσο την οικονομική επιβάρυνση που δέχτηκε, κατά τα λεγόμενα του, η ΚΕΔΗΤ, επί Δημαρχίας Σμυρνιώτη, όσο και την επιβάρυνση που δέχτηκε μετά την είσοδο των ιδιωτών στο χώρο, πριν 4 χρόνια με τα voucher. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, κατά την υλοποίηση των προγραμμάτων, τα έσοδα της ΚΕΔΗΤ μειώθηκαν, όχι όμως και οι λειτουργικές της δαπάνες.

Τέλος, αναφορικά με την αλόγιστη σπατάλη χρημάτων για νομικές συμβουλές στη ΔΕΥΑΤ που κατήγγειλε ο κ. Τσιαμούλος, ο κ. Παυλής τόνισε πως οι νομικές συμβουλές είναι αναγκαίες, καθώς διοικούντες και υπηρεσιακοί δεν είναι επιστήμονες επί παντός επιστητού και κάθε ενέργεια πρέπει να υποστηρίζεται με νομική γνωμοδότηση, αρνούμενος να σχολιάσει περαιτέρω, κάτι που, όπως επισήμανε, είναι αυτονόητο.

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα: