Ο Δήμαρχος Γορτυνίας απαντά στα περί ελέγχων από τον Ρακιντζή

Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013 20:59

Τη δική του απάντηση σχετικά με την “φημολογία” όπως την χαρακτηρίζει για έρευνες από τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή, δίνει ο δήμαρχος Γορτυνίας, Γιάννης Γιαννόπουλος, τονίζοντας πως όλα έχουν σκοπό και στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων και καλό θα είναι οι συντάκτες του δελτίου τύπου να κάνουν προτάσεις και όχι στείρα αντιπολίτευση, ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “η υπομονή έχει και τα όριά της”.Οι δηλώσεις του κ. Γιαννόπουλου έγιναν αποκλειστικά στο blog ”Me alla matia” (ΕΔΩ) και αναλυτικά αναφέρουν τα παρακάτω:

«Την περασμένη εβδομάδα, κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, βγάζοντας απλώς μια φωτογραφία μαζί με τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζή, νόμισαν πως έβγαλαν και είδηση! Δημοσίευσαν ένα ανυπόγραφο «επίσημο δελτίο τύπου», όπου επαναλαμβάνουν τις ίδιες καταγγελίες που αναμασούν σχεδόν σε όλη την πρώτη θητεία μας, ως δημοτική αρχή του νεοσύστατου Δήμου Γορτυνίας.

Πρόκειται για μια απεγνωσμένη προσπάθεια να δημιουργήσουν εντυπώσεις ενόψει των επερχόμενων εκλογών, ενώ γνωρίζουν ότι είμαστε στη διάθεση του οποιουδήποτε ελεγκτικού θεσμού θέλει να διερευνήσει τα πεπραγμένα μας, από τη στιγμή που παραλάβαμε μέχρι και σήμερα. Γιατί «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται»!

Οι καταγγέλλοντες διεκδίκησαν την εκλογή στην Δημαρχία, αλλά κλήθηκαν από τον λαό της Γορτυνίας να ασκήσουν αντιπολίτευση, δυστυχώς όμως ακόμη και σε αυτό αποδεικνύονται ανεπαρκείς. Δεν έχουν στηρίξει με την ψήφο τους ούτε ένα έργο του Δήμου Γορτυνίας, ούτε μία από τις προτάσεις που έχουμε υποβάλει και έχουμε πετύχει την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ και σε άλλα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα. Αντί για αυτό έχουν προσπαθήσει και πάλι στο παρελθόν να πετάξουν λάσπη στο νεοσύστατο Δήμο μας και σε εμένα προσωπικά και οι προσπάθειές τους έπεσαν στο κενό. Το πάθημα δεν τους έγινε μάθημα!

Απέναντι σε όσους με την μικροπολιτική τους πλήττουν ανεπανόρθωτα το κύρος του Δήμου μας και σεβόμενος κάθε πολίτη της Γορτυνίας, ανεξαρτήτως παράταξης, οφείλω να ξεκινήσω τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε οι αιρετοί και μη, που ζημιώνουν πρόσωπα και θεσμούς για προσωπικό τους όφελος, να υποστούν και τις ανάλογες συνέπειες. Η υπομονή έχει και τα όριά της. Σήμερα χρειαζόμαστε, περισσότερο από ποτέ, σε όλα τα επίπεδα σοβαρούς και υπεύθυνους εκπροσώπους, με τεκμηριωμένες προτάσεις και νέες αντιλήψεις για να βάλουμε τις βάσεις για μια δημιουργική πορεία της Γορτυνίας. Οι καταγγέλλοντες άσκησαν εξουσία και κρίθηκαν, όπως θα κριθούν και πάλι. Ας φροντίσουν να παρουσιάσουν θετικό έργο και όχι στείρα αντιπολίτευση, γιατί το μοναδικό μας μέλημα θα πρέπει να είναι το μέλλον της Γορτυνίας και των παιδιών μας».