Ο Ε.Ο.Σ Τρίπολης στο θαυμαστό «Κόσμο των Μανιταριών»

Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019 11:39

Ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης θα συμμετάσχει την προσεχή Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019, σε μια ξεχωριστή εξόρμηση στο Βόρειο Ταύγετο, που θα πραγματοποιήσει ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας, με σκοπό πέρα από την πεζοπορία- ορειβασία και ένα οδοιπορικό στο θαυμαστό «Κόσμο των Μανιταριών».

Η πεζοπορία θα ακολουθήσει τη διαδρομή Άγιος Νικόλαος-Άγιος Παντελεήμονας-Γεωργίτσι ενώ παράλληλα θα γίνεται αναζήτηση μανιταριών. Θα μας συνοδεύουν έμπειροι Μανιταροσυλλέκτες που γνωρίζουν πολύ καλά τα είδη τους. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στο γραφικό Γεωργίτσι όπου θα ακολουθήσει η ταυτοποίηση των ειδών των μανιταριών και αν είμαστε τυχεροί… θα τα γευτούμε…!!!Στην εξόρμηση αυτή εκτός από τον Ε.Ο.Σ. Καλαμάτας θα είναι και οι Ε.Ο.Σ. Σπάρτης, Ορειβατικός Σύλλογος Πύργου και Ε.Ο.Σ. Τρίπολης.

Βαθμός δυσκολίας: 1-2
Ώρες Πορείας: 5 +/-

Αναχώρηση το πρωί της Κυριακής 3-11-2019, στις 7:00 π.μ., από τα εντευκτήρια του Συλλόγου, Λαγοπάτη 43.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα εντευκτήρια του συλλόγου (Λαγοπάτη 43), στο τηλέφωνο 6974219674, στην ιστοσελίδα του συλλόγου, www.eostripolis.gr καθώς και στη σελίδα του συλλόγου στο fb ΕΟΣ Τρίπολης.

http://www.eostripolis.gr/

Εξοπλισμός
——————–
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν τον παρακάτω εξοπλισμό καθώς και γνώση χρήσης αυτού:
1) Ορειβατικό παπούτσι ή αθλητικό παπούτσι
2) Σακίδιο
3) Μπατόν (προαιρετικά)
4) Νερό (τουλάχιστον 1.5 λίτρο
5) Ένα μικρό καλάθι για τα μανιτάρια που θα μαζέψουμε!!!

Φαγητό
————-
1) Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα
2) Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.)
3) Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα – Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.)

Βαθμός Δυσκολίας
——————————–
1) Ο βαθμός δυσκολίας είναι 2 (μέτριας δυσκολίας – κατάλληλος για αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση).http://www.eostripolis.gr/