Ο ΕΛΓΑ αλλάζει σελίδα – Ο Α.Λυκουρέντζος μιλά στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης (vid)

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021 14:16

Για το άλμα του ΕΛΓΑ σε μια νέα εποχή μίλησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης ο με τον πρόεδρος του Αγροτικού Ασφαλιστικού Οργανισμού, Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Πιο συγκεκριμένα ο κ.Λυκουρέντζος μίλησε για την απόφαση – με την οποία αλλάζει ο τρόπος καταγραφής των ζημιών από τους εκτιμητές του ΕΛΓΑ – που υπέγραψε πριν από λίγες ημέρες με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό και τον διευθύνοντα σύμβουλο της «Κοινωνίας της Πληροφορίας ΑΕ» Σταύρο Ασθενίδη.Οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ, θα προμηθευτούν πλέον με τάμπλετ και έτσι όταν θα προσέρχονται στα προς εκτίμηση αγροτεμάχια, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα στοιχεία του πληττόμενου αγρότη, έχοντας έτσι μια γρήγορη εκτιμητική διαδικασία χωρίς αστοχίες.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ σημείωσε μεταξύ άλλων στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης: “Αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου, ήμουν στο γραφείο του κ.Πιερρακάκη και ζήτησα να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα της μετάβασης του ΕΛΓΑ στην ψηφιακή εποχή για να αλλάξει η διαδικασία του εκτιμητικού έργου, να αξιολογούνται οι ζημιές με ακρίβεια και δικαιοσύνη, να μπορούμε με ταχύτητα να καταβάλλουμε τις αποζημιώσεις και να σταματήσουμε την δυσπιστία που υπάρχει ανάμεσα στα πορίσματα των εκτιμήσεων και τις απόψεις των αγροτών – που συνήθως δηλώνουν αδικημένοι. Με αυτή την διαδικασία ο ίδιος ο αγρότης θα βλέπει τις φωτογραφίες που θα συλλέγονται από τον χώρο της καλλιέργειας του”, ενώ πρόσθεσε, πως ο τεχνολογικός εξοπλισμός που θα έχουν στην διάθεση τους οι εκτιμητές, δεν θα επιτρέπει να υπάρχουν οι όποιες στρεβλώσεις υπάρχουν σήμερα.

“Όλοι πλέον θέλουν το δίκαιο, την αντικειμενικότητα και την αξιοπιστία. Και εδώ ο ΕΛΓΑ έχει κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα με την νέα διοίκηση τον τελευταίο χρόνο, γιατί ενώ παραλάβαμε έναν ΕΛΓΑ με ελλείματα, είμαστε σε θέση να πληρώνουμε το 100% της αποζημίωσης σε μια δόση και αυτό το οφείλουμε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που στήριξε τον ΕΛΓΑ”, δήλωσε στην συνέχεια ο κ.Λυκουρέντζος.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: