Ο εντυπωσιακός επιτάφιος του Αγ.Βασιλείου Τρίπολης και το μήνυμά του για τους πιστούς (vid, ph)

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016 12:42

“Ώσπερ Πελεκάν τετρωμένος την πλευράν Σου, Λόγε, σούς θανόντας παίδας εζώωσας, επιστάξας ζωτικούς αυτοίς κρουνούς”

Η παράδοση συνεχίστηκε και φέτος και ο Επιτάφιος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου στην Τρίπολη εντυπωσιάζει αλλά παράλληλα, όπως αναφέρει και ο ιερέας του Ναού Ιωάννης Σουρλίγγας, προσκαλεί τους πιστούς να προσκυνήσουν και να κατανοήσουν το νόημά του.Ο Επιτάφιος έχει στολιστεί με τέσσερις πελεκάνους που σκίζουν το στήθος τους για να ταΐσουν τα μικρά πουλάκια τους που πεθαίνουν από το δηλητήριο του φιδιού. Οι πελεκάνοι με το αίμα τους σώζουν τα παιδιά τους, όπως ο Χριστός θυσιάστηκε για τους ανθρώπους και με την Ανάστασή Του δίνει την ελπίδα για αιώνια ζωή.

550 χιλιάδες πέρλες έχει ο Επιτάφιος αλλά και  μερόνυχτα λεπτομερούς δουλειάς και κυρίως εθελοντισμό και πίστη για ένα αποτέλεσμα που θα προσελκύσει πιστούς και από άλλες περιοχές και θα διαφημίσει την Αρκαδική Πρωτεύουσα.

Και αν κανείς αναρωτιέται για το κόστος, αυτό είναι μικρό, γιατί όπως λέει στις δηλώσεις του ο Παπά-Γιάννης “ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός”, ενώ τα χρήματα έχουν δοθεί από πιστούς για αυτόν ακριβώς το σκοπό.

Όσο για το  ποιο είναι το επόμενο σχέδιο- για τον Επιτάφιο του 2017, να σας πούμε πως ο ιερέας του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου το κράτησε μυστικό για να μας έχει όλους σε αγωνία. Πάντως και αυτό προέρχεται από την υμνογραφία της Μεγάλης Εβδομάδας.

Δεν έχετε παρά να δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο και αύριο Μεγάλη Παρασκευή να βρεθείτε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου για να προσκυνήσετε από κοντά τον Ιησού Χριστό και τα Πάθη Του!

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους!

Ε.Τ.