Ο εορτασμός της Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων στην Τρίπολη (πρόγραμμα)

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018 11:13

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων θα γίνουν στις 21 Νοεμβρίου στην Τρίπολη, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Αρκαδίας).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝΤετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή ώρα, μέχρι και τη δύση του ηλίου της 21ης Νοεμβρίου 2018.

Φωταγώγηση τις βραδινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου 2017, όλων των καταστημάτων της Περιφέρειας, του Δημοσίου, του Δημοτικού καταστήματος Τρίπολης, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, των Τραπεζών και Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, καθώς και οδών, πλατειών, αρχαιολογικών χώρων και μνημείων της Τρίπολης.

07:00 π.μ. Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών, με φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας και η Στρατιωτική και η Δημοτική Μουσική θα περιέλθουν χωριστά στους δρόμους της πόλης και θα παιανίζουν θριαμβευτικά Θούρια και Εμβατήρια.

08:00 π.μ. Επίσημη έπαρση της σημαίας στο Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων στην πλατεία Άρεως, με συμμετοχή της Στρατιωτικής Μουσικής της Διοίκησης Κέντρων IV ΜΠ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» και Στρατωτικού Αποσπάσματος δύναμης διμοιρίας οπλιτών, κατόπιν σχετικής διαταγής της Διοίκησης Κέντρων IV ΜΠ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ».

10:30 π.μ. Τέλεση Επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας, κ. Αλεξάνδρου.

11:15 π.μ. Συγκέντρωση των επισήμων και του λαού και παράταξη τμημάτων Στρατού, κατά τις διαταγές της Διοίκησης IV ΜΠ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», στο χώρο του μνημείου πεσόντων Αρκάδων, όπου θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεσι στεφάνων, σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών του Έθνους.

Η τελετή θα κλείσει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

11:45 π.μ. Μουσική εκδήλωση στο χώρο του ΚΨΜ του 11ου Σ.Π.

5:00 μ.μ.: Υποστολή σημαμίας.