Ο Εθνικός Ύμνος αντηχεί στην Τρίπολη (vid)

Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020 13:27

Με εντολή του Δημάρχου Τρίπολης Κώστα Τζιούμη έγινε την Τετάρτη 25 Μαρτίου ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από μεγάφωνα έξω από το εμβληματικό για την πόλη μας κτίριο του Μαλλιαροπουλείου θεάτρου…

H ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου σε μια προσπάθεια τόνωσης του φρονήματος όλων των Ελλήνων έγινε τρεις φορές (στις 11:00, στις 12:00 και στη 1 το μεσημέρι).Η κάθε μια από τις φορές που ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος – στο πλαίσιο εορτασμού της 199ης επετείου από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης – συμβόλιζε και κάτι διαφορετικό.

Η πρώτη ήταν για να τιμήσουμε και να ευχαριστήσουμε τους προγόνους μας για τον αγώνα τους.

Η δεύτερη ως ένδειξη αλληλεγγύης στους ανθρώπους που δίνουν σήμερα τον δικό τους “αγώνα” μένοντας απομονωμένοι στα σπίτια τους για να σπάσουν την αλυσίδα διασποράς του ιού.

Η τρίτη αποτελούσε ένα άτυπο μήνυμα υποστήριξης όλων εκείνων που δίνουν μάχη για την ζωή τους στα νοσοκομεία, αλλά και στο ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει ψυχή και σώμα για να μπορεί το σύστημα υγείας της χώρας να “στέκεται στα πόδια του”.

Μπορεί φέτος να μην γιορτάσαμε την εθνική μας επέτειο όπως άλλες χρονιές, αλλά οι ειδικές συνθήκες που επικρατούν στην χώρα μας επιβάλλουν να παραμείνουμε στα σπίτια μας.

Είμαστε όλοι ενωμένοι και εθνικά υπερήφανοι!

Δείτε και το μήνυμα του Δημαρχου Τρίπολης Κώστα Τζιούμη: