Ο Φώτης Σωτηρόπουλος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Karting

Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017 13:36

Η Κατηγορία KZ2 των 6τάχυτων καρτ του αγώνα που θα διεξαχθεί στο Mans της Γαλλίας στις 30 Ιουνίου-2 Ιουλίου, θα διαθέτει και ελληνική συμμετοχή.

Ο 18χρονος Φώτης Σωτηρόπουλος θα συμμετάσχει με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (Ο.Μ.Α.Ε.), στον 2ο γύρο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Karting για την κατηγορία KZ2, που διεξάγεται στις 28 Ιουνίου-2 Ιουλίου στο Mans της Γαλλίας.Ο νεαρός Έλληνας οδηγός που προηγείται στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος KZ2 στη χώρα μας, θα βρεθεί στην πίστα μήκους 1,384 μέτρων και θα προσπαθήσει για το καλύτερο, απέναντι σε υψηλού επιπέδου αντιπάλους. Δεν είναι τυχαίο ότι στη συγκεκριμένη κατηγορία συμμετέχουν 97 αθλητές, μεταξύ των οποίων και αρκετοί πρωταθλητές, οπότε γίνεται άμεσα αντιληπτό το μέγεθος της δυσκολίας, αλλά και το επίπεδο του συναγωνισμού που θα έχει ο Φώτης Σωτηρόπουλος. Σημειώνεται, πως όλοι οι οδηγοί χρησιμοποιούν ελαστικά της Bridgestone, ένα νέο δεδομένο με το οποίο θα πρέπει να εξοικειωθεί ο Σωτηρόπουλος, ο οποίος θα οδηγήσει καρτ με σασί της EVO και κινητήρα TM.

Η πίστα καρτ του Mans απέχει περίπου 200 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Γαλλίας, το Παρίσι και βρίσκεται σε μια περιοχή με τεράστια παράδοση στον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό και κορυφαία εκδήλωση της χρονιάς, τον περίφημο αγώνα διάρκειας 24 Ωρών. Ο Έλληνας οδηγός θα έχει 3 ημέρες στη διάθεσή του για προπόνηση με στόχο την εξοικείωση με την πίστα και το καρτ, ενώ το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, θα ξεκινήσει το πρωί της Παρασκευής 30 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 2 Ιουλίου, με τους Τελικούς κάθε κατηγορίας.

Ο Φώτης Σωτηρόπουλος δήλωσε: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη συμμετοχή στον αγώνα του Mans, που είμαι βέβαιος πως θα αποτελέσει μια πολύ σημαντική εμπειρία. Γνωρίζω την πίστα η οποία μου αρέσει, ενώ παράλληλα θα έχουμε 3 ημέρες για δοκιμές, εξοικείωση με τις συνθήκες καθώς και με τα ελαστικά της Bridgestone.

Η πρόγνωση του καιρού αναφέρει βροχή, οπότε μπορεί αυτό να είναι ένα δεδομένο που δε μας συμφέρει, καθώς η εμπειρία μου στη βροχή δεν είναι τόσο μεγάλη σε σύγκριση με αρκετούς από τους αντιπάλους μου, ωστόσο θα κάνω το καλύτερο δυνατό.

Στόχος για εμάς είναι να βελτιωθούμε μέσα από τον ανταγωνισμό με πολλούς και γρήγορους οδηγούς, να αποκτήσουμε ακόμη μεγαλύτερη εμπειρία αλλά και να ζήσουμε έναν αγώνα τόσο υψηλού επιπέδου διοργάνωσης, όπως είναι κάθε αγώνας του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Karting“.

Φώτης Σωτηρόπουλος
Ημερομηνία Γέννησης: 9 Νοεμβρίου 1998
Εμπλοκή στο Karting: 2008 (με ενοικιαζόμενο καρτ)
1ος αγώνας: 2009 (Kartodromo)
Καλύτερη Επίδοση: 1η θέση στον μικρό τελικό αγώνα Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016 (Ιταλία, Μάρτιος 2016)
Αγώνες στο εξωτερικό: 25
Φέτος: Πρωτοπόρος στην Κατηγορία KZ2 (6τάχυτα καρτ) του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Karting, με 3 νίκες σε 3 αγώνες

Ιστοσελίδα αγώνα