Ο Γ. Αγγελάκος απαντά στη ΔΡΤ στα περί αποκλεισμού δικηγόρων σε υποθέσεις του Δ. Τρίπολης (vid)

Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2019 13:02

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης φιλοξενήθηκε το πρωί της Τρίτης ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Τρίπολης κ.Γιάννης Αγγελάκος, όπου και απάντησε στα όσα έχουν ακουστεί κατά καιρούς περί αποκλεισμού δημοσιογράφων αλλά και για επιλογή συνεχώς των ίδιων προσώπων σε υποθέσεις του Δήμου Τρίπολης.

“Έχω την εντύπωση οτι κάποιοι κάνουν σαν να ανακάλυψαν ξαφνικά την Αμερική. Αυτή η τακτική υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Μακάρι η νέα Δημοτική Αρχή να αλλάξει αυτή την εικόνα και όλοι οι δικηγόροι να παίρνουν υποθέσεις από τον Δήμο”, ανέφερε μεταξύ άλλων, σχολιάζοντας τα όσα έχουν ακουστεί, ενώ συμπλήρωσε: “Σαν δικηγορικός σύλλογος στέλνουμε στην εκάστοτε Δημοτική Αρχή έναν κατάλογο με όλα τα μέλη μας. Αυτό που εμείς θέλουμε είναι να υπάρχει – τουλάχιστον στα ήσσονος σημασίας θέματα – μια καλύτερη διανομή σε όλα τα μέλη του συλλόγου”.Στην καταγγελία του Δημήτρη Βόσνου, πως στο πρώτο εξάμηνο του 2019 από τις 44 υποθέσεις του Δήμου τις 38 της πήραν μόνο έξι δικηγόροι, απάντησε: “Για να απαντήσω υπεύθυνα σε αυτό θα έπρεπε να έχω μπροστά μου τις υποθέσεις για να δω τι αφορούν. Υπάρχουν για παράδειγμα υποθέσεις που είναι για επανασυζήτηση. Αν έχουμε να κάνουμε με τέτοιες υποθέσεις ή με υποθέσεις που αφορούν σε κάποια έφεση τότε είναι αντιδεοντολογικό να πάρει κάποιος την υπόθεση από αυτόν που την είχε”.

Στη συνέχεια ο κ.Αγγελάκος γνωστοποίησε, πως έχει καθοριστεί ραντεβού με τον νέο Δήμαρχο Τρίπολης κ.Κώστα Τζιούμη, προκειμένου να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα και άλλα ζητήματα. “Επιθυμία μας είναι να υπάρξει μια καινούργια σελίδα και να αλλάξουν τακτικές του παρελθόντος. Να τονίσω βέβαια, για να μην παρεξηγηθώ, πως μέχρι έναν βαθμό είναι κατανοητό αυτό που γίνεται, γιατί είναι ιδιαίτερη η σχέση ενός δικηγόρου με τον εντολέα του ακόμα και όταν εντολέας είναι ο Δήμος. Απλά πρέπει να υπάρχει ενα στοιχείο δικαιοσύνης και προς τους υπόλοιπους.”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Δείτε όλη την συνέντευξη: