Ο Γ.Γ. Υποδομών επιθεώρησε τις εργασίες κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου (vid, ph)

Τρίτη, 8 Μαρτίου 2016 01:17

Ο αυτοκινητόδρομος του Μορέα αν και η σύμβασή του είναι η τελευταία που αναθεωρήθηκε, θα είναι ο πρώτος από τους αυτοκινητοδρόμους που θα ολοκληρωθεί στο σύνολό του, σημείωσε με δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Δέδες, ο οποίος τη Δευτέρα το μεσημέρι επιθεώρησε τον υπό κατασκευή κλάδο του αυτοκινητοδρόμου ΛεύκτροΣπάρτη.

Ο κ. Δέδες επισκέφθηκε αρχικά το Δημαρχείο Μεγαλόπολης, όπου ανακοίνωσε στο Δήμαρχο, Διονύση Παπαδόπουλο και τα στελέχη της δημοτικής αρχής, ότι την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι εργασίες της συνδετήριας οδού του αυτοκινητοδρόμου του Μορέα με την περιφερειακή οδό Μεγαλόπολης, που λόγω των αρχαιοτήτων έχουν διακοπεί πλέον των πέντε ετών.Ο Δήμαρχος εξήρε την συμβολή του Γενικού Γραμματέα Υποδομών, προκειμένου να υπερκεραστούν τα εμπόδια που υπήρχαν και τον ευχαρίστησε για το ειλικρινές ενδιαφέρον του να βρεθεί λύση σένα δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, ώστε να πάψουν να ταλαιπωρούνται χιλιάδες κάτοικοι του λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης.

Ακολούθως, ο Γιώργος Δέδες επιθεώρησε τον αυτοκινητόδρομο στο τμήμα ΛεύκτροΣπάρτη και ενημερώθηκε για τις τελευταίες εργασίες που εκτελούνται σε όλο το μήκος έως τον κόμβο στην πόλη της Σπάρτης και στο εργοτάξιο της Πελλάνας ενημερώθηκε διεξοδικά, για τις τελευταίες λεπτομέρειες στο κατασκευαστικό τμήμα του έργου.

Ο γενικός γραμματέας Υποδομών, σε δηλώσεις του, ανακοίνωσε ότι πριν την Μεγάλη Εβδομάδα θα παραδοθεί στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος ως την Σπάρτη, ενώ τον προσεχή Σεπτέμβριο, επεσήμανε πως θα ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος του Μορέα με την παράδοση της περιμετρική Καλαμάτας, που κατασκευάζεται με πυρετώδεις ρυθμούς.

Επιπλέον, ο Γιώργος Δέδες υπογράμμισε πως σε ένα χρόνο θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του Διευρωπαϊκού οδικού δικτύου στην Πελοπόννησο, αφού το Μάρτιο του 2017 θα ολοκληρωθεί ο νέος αυτοκινητόδρομος της Ολυμπίας Οδού ως την Πάτρα κι ως το προσεχές Φθινόπωρο θα έχουν δημοπρατηθεί και τα οκτώ τμήματα της εθνικής οδού ΠάτραΠύργος και θα έχει αρχίσει η κατασκευή του.

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο γενικός γραμματέας στην εφαρμογή της πληρωμής αναλογικών διοδίων στους αυτοκινητοδρόμους της Πελοποννήσου, σημειώνοντας πως σε συνδυασμό και με τα γενναία εκπτωτικά πακέτα που εξασφάλισε το Υπουργείο, κατά την διαπραγμάτευση αναθεώρησης της σύμβασης, θα ωφεληθούν τα μέγιστα οι πολίτες της Πελοποννήσου

Δείτε βίντεο με τη σύσκεψη στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης και τη δήλωση του κ. Δέδε από τον τόπο των εργασιών στον αυτοκινητόδρομο, καθώς και φωτογραφικό υλικό: