Ο Γ.Καμπύλης μιλά στη ΔΡΤ | Τι είπε για τεστ κορωνοϊού, ΔΕΥΑ και εξυπηρέτηση στο ΚΕΠ μέσω… βίντεο-κλήσης! (ήχος)

Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2020 19:04

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης μίλησε ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ.Γιώργος Καμπύλης. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πανδημία του κορωνοϊού και τα τεστ που γίνονται από κλιμάκια του ΕΟΔΥ ανα τακτά χρονικά διαστήματα στον Δήμο του, για τον νέο κανονισμά στην ΔΕΥΑ Βόρειας Κυνουρίας και για την εκυπηρέτηση στο ΚΕΠ που πλέον γίνεται και μέσω βίντεοκλήσης.

Αρχικά αναφερόμενος στην πανδημία του κορωνοϊού τόνισε, πως γίνονται συχνά τεστ στον γενικό πληθυσμό του Δήμου, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον ΕΟΔΥ για την άμεση ανταπόκριση στα κατα καιρούς αιτήματα του Δήμου.Στην συνέχεια αναφέρθηκε σε υπάλληλο του Δήμου ο οποίος βρέθηκε θετικός, ξεκαθαρίζοντας, πως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, καθώς έγιναν άμεσα rapid τεστ στους υπαλλήλους του τμήματος καθαριότητας, τα οποία ήταν όλα αρνητικά, ενώ θα γίνουν και επαναληπτικά. “Ακολουθούμε όλες τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ενώ έγιναν και απολυμάνσεις στα οχήματα του Δήνου”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα ο κ.Καμπύλης ανέφερε πως γίνονται -όταν τα συνεργεία του ΕΟΔΥ είναι στην Βόρεια Κυνουρία – τεστ και σε όλες τις παραγωγικές μονάδες στον Δήμο κατόπιν συνεννόησης με τους ιδιοκτήτες, ενώ όπως μας γνωστοποίησε θα γίνουν τεστ την ερχόμενη εβδομάδα και στην ενότητα Ξηροπηγαδου.

Ο κ.Καμπύλης μας μίλησε και για τον νέο κανονισμό ύδρευσης, αναφέροντας μεταξύ άλλων: “Μετά από 10 χρόνια λειτουργίας περάσαμε σε μια νέα εποχή. Πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στην πρόεδρο, στους συνεργάτες μας λογιστές καθώς και τον διευθυντή, γιατί έγινε μια εμπεριστατωμένη μελέτη με μια πρόβλεψη σε βάθος πενταετίας και περάσαμε σε μια νέα εποχή, που καταργήσαμε το ειδικό τέλος του 80%. Αυτό το ειδικό τέλος εφαρμόζεται όταν ιδρύεται μια ΔΕΥΑ για να γίνουν ανταποδοτικά έργα”, ενώ πρόσθεσε, πως στα νέα τιμολόγια οι καταναλωτές όλων των κατηγοριών (σε ποσοστό 90%) θα δουν μειωμένα ποσά στους λογαριασμούς τους.

Τέλος ο κ.Καμπύλης αναφέρθηκε στην εξυπηρέτηση στο ΚΕΠ που γίνεται πλέον και μέσω βίντεο κλήσης, λέγοντας πως επόμενος στόχος είναι, να εγκατασταθούν υπολογιστές στα κοινοτικά γραφεία των ορεινών κοινοτήτων του Δήμου, προκειμένου να απευθύνονται οι πολίτες – που είτε δεν μπορούν να μετακινηθούν είτε δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία  – στους προέδρους, για να εξυπηρετηθούν.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: