Ο Γ.Καμπύλης μιλά στην ΔΡΤ για τον κορωνοϊό, τα κρούσματα και το δεύτερο lockdown (vid)

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020 22:25

Για το κρούσμα κορωνοϊού που εντοπίστηκε σε γονέα παιδιού που πηγαίνει στον Παιδικό Σταθμό Αγίου Ανδρέα, αλλά και για το δεύτερο lockdown μίλησε στην κάμερα του Δημοτικού Ραδιοφώνου Τρίπολης ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ.Γιώργος Καμπύλης.

“Ενημερωθήκαμε το Σάββατο το πρωί, πως η μητέρα ενός παιδιού του συγκεκριμένου παιδικού σταθμού βρέθηκε θετική. Αμέσως ενημερώσαμε τον ΕΟΔΥ και ακολουθήσαμε όλες τις οδηγίες που μας έδωσε, ενώ κάναμε και απολύμανση στον χώρο του παιδικού σταθμού”, ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ μας γνωστοποίησε, πως την Δευτέρα έγιναν τεστ σε όλα τα πρόσωπα που σχετίζονταν με τον παιδικό σταθμό. “Ο πατέρας και το παιδί – καθώς και όλα τα λοιπά (32 συνολικά) δείγματα που πήρε ο ΕΟΔΥ βγήκαν αρνητικά. Έχουν δοθεί οδηγίες στα πρόσωπα που πρέπει να μείνουν σε κατ΄οικον περιορισμό”, δήλωσε.Παράλληλα αναφέρθηκε στις συνέπειες του δεύτερου lockdown στον τομέα της οικονομίας. “Στόχος ήταν να αποφευχθεί το δεύτερο Lockdown, αλλά δεν το καταφέραμε ως κοινωνία και ως κράτος να το αποφύγουμε”, τόνισε, ενώ συμπλήρωσε, πως υπάρχει αναμονή από τους επιχειρηματίες. ώστε να μπορέσουμε να βγούμε οσο το δυνατόν πιο γρήγορα από το lockdown.

Τέλος ερωτηθείς για το εάν θα υπάρξουν νέα μέτρα στήριξης προς τις επιχειρήσεις από την πλευρά του Δήμου, τόνισε πως εξετάζονται διάφορα μέτρα. “Είμαστε προς την κατεύθυνση να κάνουμε κάτι ανάλογο με τον Μάρτιο και στις επιχειρήσεις, που δεν λειτούργησαν καθόλου, να μην ζητήσουμε δημοτικά τέλη”.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη: