Ο Γ. Κατσίρης στη ΔΡΤ 91,5 για μέτρα στήριξης, πρόωρες εκλογές, δεύτερη έδρα ΝΔ στην Αρκαδία και αλλαγές στα σχολεία (ήχος)

Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 13:19

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Μηνά Αρτόπουλο μίλησε το πρωί της Δευτέρας ο διευθυντής του ΔΙΕΚ Τρίπολης και πολιτευτής Αρκαδίας κ.Γιάννης Κατσίρης.

Αρχικά σχολιάζοντας την πολιτική ένταση που υπάρχει αυτό το διάστημα και τα όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, ανέφερε μεταξύ άλλων: “‘Εξι μήνες μετά τις εκλογές του 2019 άρχισε η πανδημία. Η κυβέρνηση γρήγορα βρήκε τον τρόπο χρηματοδότησης και των επιχειρήσεων και των εργαζομένων κρατώντας όρθια την οικονομία. Πέρα από την πανδημία είχαμε και το μεταναστευτικό και τις τουρκικές προκλήσεις”, ενώ πρόσθεσε πως στην Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε κοστολογημένα και αποτελεσματικά μέτρα.“Είμαστε μια χώρα που δυστυχώς γερνάει και πρέπει να βοηθήσουμε τους νέους ανθρώπους”, δήλωσε στην συνέχεια, ενώ μιλώντας για τις αυξήσεις που λέπουν οι καταναλωτές σε προϊόντα, υπογράμμισε: “Γίνεται μια προσπάθεια και μέσα από τους ελέγχους και με τον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ, να μειωθεί το κόστος με το οποίο επιβαρύνονται τα προϊόντα που φτάνουν στο ράφι με υψηλή τιμή”. Ακόμα αναφέρθηκε και στο επίδομα θέρμανσης λέγοντας πως από φέτος θα καταβάλλεται νωρίτερα (απο τον Δεκέμβριο), αλλά και στην έμφαση που δόθηκε στον πρωτογενή τομέα σε μια προσπάθεια τόνωσης της εγχώριας παραγωγής.

Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τόνισε, πως για να γίνουν εκλογές, θα πρέπει να υπάρχουν και λόγοι. “Εκτίμηση μου είναι, πως αυτό μπορούμε να το δούμε από την άνοιξη του 2022 και μετά. Τώρα προέχουν άλλα πράγματα”, ενώ σε ερώτηση σχετικά με το κατά πόσο βλέπει εφικτό το σενάριο του να αποκτήσει δυο βουλευτές η ΝΔ στην Αρκαδία στις επόμενες εκλογές, δήλωσε: “Το εάν πλησιάσουμε ή οχι κοντά στην δεύτερη έδρα εξαρτάται απο τα ποσοστά του τρίτου κόμματος”.

Ο κ.Κατσίρης με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού μίλησε και για το νέο σχολείο του 2021 – 2022, για τις αλλαγές που έχει κάνει το Υπουργείο, τους διορισμούς εκπαιδευτικών, την αξιολόγηση, της τράπεζα θεμάτων, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, αλλά και για τα κριτήρια με τα οποία κλείνουν σχολικές μονάδες.

Κλείνοντας αναφέρθηκε στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος.

Ακούστε την συνέντευξη: