Ο Γ.Τρουπής άνοιξε τα χαρτιά του στη ΔΡΤ | Οι δράσεις του Επιμελητηρίου, ο πρωτογενής τομέας και οι πολιτικοί του στόχοι (vid)

Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020 12:17

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μανιατάκο μίλησε το πρωί της Τετάρτης (03/06) ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής.

Αρχικά ο κ.Τρουπής μίλησε για τις δράσεις του Επιμελητηρίου κατά την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και την μεγάλη καμπάνια που έχει ξεκινήσει για την υποστήριξη – προώθηση των τοπικών προϊόντων, που είναι πιο αναγκαία από ποτέ αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε.Επιπλέον αναφέρθηκε στα αιτήματα που κατέθεσε στα αρμόδια Υπουργεία το Επιμελητήριο Αρκαδίας πολλά εκ των οποίων απαντήθηκαν με πράξεις, ενώ μίλησε και για κομβικής σημασίας αιτήματα που πρέπει να προχωρήσουν άμεσα όπως η μείωση ΦΠΑ και η προκαταβολή φόρου,η οποία αποτελεί βραχνά για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ακόμα ο κ.Τρούπής συνεχάρη όλους τους Δημάρχους της Αρκαδίας για τις κινήσεις υποστήριξης του επιχειρηματικού κόσμου, ενώ μίλησε και για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για την δημιουργία μελισσοκομικού μουσείου στο Τριανταφυλλίδειο ίδρυμα. “Φτιάξαμε ένα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Επιμελητηρίου, ΙΓΕ και Δήμου Γορτυνίας. Τι επόμενες ημέρες – εντός Ιουνίου -θα μπουν οι υπογραφές και θα μας τιμήσει με την παρουσία του και ο Υπουργός. Δεν έχει σημασία ποιος θα πάρει τις δάφνες. Σημασία έχει να γίνει”, δήλωσε.

Αναφορικά με την δημιουργία ενός περιφερειακού εκθεσιακού – συνεδριακού κέντρου στην Πελοπόννησο, τόνισε μεταξύ άλλων: “Εμείς θέλουμε ένα εκθεσιακό – συνεδριακό κέντρο στο κέντρο της Πελοποννήσου. Τυγχάνει να είμαστε εμείς. Όποιο και αν ήταν το κέντρο θα το στήριζα. ‘Έχοντας την ΒΙΠΕ λοιπόν στην Τρίπολη με οικόπεδα κοντά στην εθνική αιτηθήκαμε στον κ.Νίκα να γίνει αυτό το εκθεσιακό- συνεδριακό κέντρο με φορέα διαχείρισης όλα τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου. Πρέπει να δουλέψουμε συλλογικά. Ο Περιφερειάρχης είναι σύμφωνος, εφόσον αποδειχθεί, πως είναι βιώσιμο”, ενώ συμπλήρωσε: “Δέχομαι τηλέφωνα από εταιρείες που διοργανώνουν εκθέσεις για να κάνουμε μια αγροτική έκθεση – που προσελκύει κόσμο- αλλά που να τους πάμε;”

Για τα οικονομικά του Επιμελητηρίου Αρκαδίας ανέφερε: “Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια για να παραμείνουμε βιώσιμοι. Πήραμε το ρίσκο – μαζί με όλα τα μέλη – και κρατήσαμε την αναπτυξιακή μας, για να μην απολύσουμε κόσμο”, ενώ πρόσθεσε: “Τα οικονομικά μας έχουν βελτιωθεί απ΄ όταν ανέλαβα. Έχουν τριπλασιαστεί και το λέω ποσοστιαία. Μέχρι να κλείσει η θητεία μου θα έχουν αυξηθεί κι άλλο”.

Τέλος απαντώντας στα όσα ακούγονται για τις πολιτικές του στοχεύσεις και αν έχουν δόση αληθείας τόνισε: “Πάντα στην ζωή μου είμαι έτοιμος. Αυτοί που κατέχουν τις θέσεις τις υπηρετούν, δεν είναι δικές τους. Ο καθένας βάζει το λιθαράκι του, για να το βρει ο επόμενος και να το συνεχίσει”, ενώ συμπλήρωσε: “Όλοι οι Έλληνες πολίτες έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Ανήκω σε αυτούς”

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη: